گزارش کارآموزی اجراء شالوده و ستون در 25 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
گزارش کارآموزی اجراء شالوده و ستون در 25 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست مطالب
1-اجراء شالوده
1-1)شالوده گسترده
1-2)شالوده منفردونواری
1-3)نحوه اجرای شالوده
1-4)مشخص کردن مکان ستون
1-5)بتن ریزی شالوده
2-اجراء ستون ها
2-1)نحوه تهیه آرماتور ستون
2-2) تهیه قالب مناسب ستون
2-3)بتن ریزی ستون ها
2-4)آب باشی ستون ها
اجراءشالوده:
شالودهها در ساختمانهای مسكونی، معمولاً به شكل شالودههای منفرد و نواری و گسترده هستند.
شالوده گسترده:
این نوعشالودهمعمولاً در زمینهائی مورد استفاده قرارمیگیرد كه ظرفیت باربری خاك آن بسیار كم باشد. به این ترتیب اجرای شالوده برای كل سطح سازه ضروری است.
در این نوع شالوده، كل سطح زیر سازه را آرماتوربندی میكنند. در این نوع شالوده بدلیل افزایش لنگر در یك محدوده كم نمیتوان میلگردهای شالوده را برای لنگر بیشینه طراحی نمود چون در این حالت شالوده كاملاً غیر اقتصادی است از طرفی شالوده باید برای لنگر بیشینه، طراحی گردد بنابراین طبق تشخیص مهندس محاسب ابتدا میلگردهای شالوده را برای یك لنگر بهینه طراحی میكنند سپس قسمتهائی را كه لنگر موجود از لنگر طراحی بیشتر است، بوسیلة میلگردهای اضافی، تقویت میكنند.
شالوده منفرد و نواری:
در اكثر سازهها از این نوع شالودهها استفاده میگردد. درشالودهمنفرد برای هر ستون، یك شالوده طراحی میگردد. سپس تمامی شالودهها را بوسیلة شناژ بتنی (كه آن هم دارای آرماتور است) به هم متصل میكنند كه این كار جهت یكپارچهسازیشالودهدر مقابل نیروهای جانبی انجام میگیرد. عرض شناژ عمدتاً از عرض شالوده كوچكتر است.
در شالودههای نواری، شالوده برای مجموعة چند ستون كه در یك راستا هستند طرح میگردد. در این حالت عرض شالوده در تمام نقاط یك نوار تقریباً یكسان است.
اگر شالوده پائینتر از سطح زمین اجرا شـود با كندن زمین در اندازههای داده شده و آرماتوربندی آن، به ساختشالودهمیپردازند ولی اگرشالودهبالاتر از سطح زمین باشد با چیدن بلوك محدودة بتنریزی را مشخص میكنند.
نحوة اجرایشالودهدر سازة
ابتدا با ریختن گچ روی زمین (ریختن رنگه) یا ریسمان كار نقشة پی و محدودة بتنریزی را مشخص میكنند.
M یكی از نكات اجرائی، قائمه كردن گوشة كار است كه در اصطلاح آنرا گونیا كردن میگویند. این كار با اندازهگیری نقاط مشخص انجام میگیرد. فواصل روی اضلاع كناری باید مطابق با اضلاع مثلث قائمالزاویهای (مثلاً ابعاد ) باشد. این كار به این صورت انجام میشود كه ابتدا روی یك ضلع كناری فاصلة و روی ضلع دیگر فاصلة را مشخص میكنند. حال فاصلة این دو نقطه را اندازه میگیرند كه در صورت گونیا بودن گوشه باید برابر باشد.
بعد از اجرای نقشه، در سه ردیف (مطابق با ضخامت شالوده) بلوكچینی انجام میشود. این بلوك نقش قالب را در بتنریزی دارد و در مقاومت نقشی ندارد. در هنگام بلوكچینی باید دقت شود فاصلة داخل به داخل برابر نقشه باشد.
اجرای ستونها:
بعد از اجرای شالوده نوبت به ستونها میرسد. اجرای ستونها مطابق با مراحل زیر انجام میشود.
در ابتدا میلگردهای طولی ستون را بر طبق اندازههای لازم، میبرند. این طول شامل ارتفاع ستون بعلاوة طول انتظار (در حدود ) میباشد.
قیچی برای بریدن میلهگرد
میلهگرد انتظار برای ایجاد پیوستگی تیرها و ستونها یا ستونها با یكدیگر است تا به خاطر بتنریزی مرحلهای، پكپارچگی سازه حفظ شود.
سپس دو میلگرد طولی را در كنار هم قرار داده، خاموتهای مربوط به ستون را دور آنها قرار میدهند. خاموتها در ستون در فاصلة از ابتدا و انتهای ستون به فاصلة و در میانی ستون به فاصلة قرار میگیرند. علت نزدیكتر بودن خاموتها در دو سر ستون، به خاطر نیروی برشی بزرگتر در این نواحی است.
جهت مشخص كردن مكان خاموتها از یك تكه گچ استفاده میكنند و در فواصل معین با علامتگذاری روی میلهگرد طولی، جای خاموتها را مشخص میكنند.
نحوة تهیة آرماتور ستون
بعد دومیلگرد دیگر را در دو انتهای دیگر خاموت قرار میدهند و با سیم آنها را به هم میبندند. پس از آن میلگردهای وسطی (دو عدد در وسط هر ردیف) را در جای خود قرار میدهند و آنها را نیز با سیم به خاموتها متصـل میكنند. به این ترتیب یك آرماتور
مشبك برای ستون آماده است.
آرماتور آماده شدة ستون با طول انتظار
با آماده شدن آرماتورهای ستون، آنها را بلند كرده و از بالا در روی میلهگردهای انتظار قرار میدهند و با كمك ضربة چكش آنها را جابجا كرده در جای خود قرار میدهند.
قراردادن آرماتور ستون در جای خود
به این ترتیب تمام آرماتورها در جای خود قرار میگیرند. بعد از آن قسمت انتظار و آرماتور جدید را با سیم به هم میبندند.
نكتة قابل توجه این است كه قسمت خمشدة خاموت در خاموت بسته و قسمت باز خاموت در خاموت باز را در هنگام نصب روی تیر یا ستون در یك جهت قرار نمیدهند.
خاموتهای مورد استفاده در تیر و ستون
میز كار جهت خمكردن میلهگرد
در هنگام اتصال دو قسمت آرماتور ستون، توجه به این نكته ضروری است كه طبق آئیننامه و محاسبات لازم است تا میلهگردهای انتظار كمی خم شوند و بعد میلهگردهای جدید به آن متصل شوند. ولی در عمل این نوع خم رعایت نمیگردد و فقط با جابجا كردن آنها سعی در قراردادن آرماتور ستون در جای خود دارند.
البته نوع دیگر آرماتوربندی ستون به این شكل است كه ابتدا میلهگردهای طولی را در جای خود قرارداده و آن را به یك تكیهگاه، تكیه میدهند. سپس از بالا خاموتها را در جای موردنظر قرارداده و میبندند كه بنظر روش سختتری میباشد.
پس از قرارگیری آرماتورها در جای خود، نوبت قالببندی ستونها است كه یكی از مهمترین مراحل ساخت ستون است.
قالبها عموماً در دو نوع فلزی و چوبی موجودند. قالبهای فلزی برای نصب سرعت بیشتری دارند و به سهولت نصب میگردند. این قالبها به صورت دوتكه و چهارتكه موجودند كه با پیچ و مهره به هم متصل میگردند. سطح بتن پس از باز كردن قالب بسیار صاف و هموار است. اما مشكل عمدة آنها، سنگینی و عدم تغییر آنها است. اندازة این قالبها را نمیتوان تغییر داد.
قالبهای چوبی طرفداران بیشتری دارد و این به خاطر انعطافپذیری در تغییر آن به اندازههای دلخواه و استفادة مجدد آن است كه هزینهها را پائین میآورد. از طرفی فرم دادن آن به اشكال غیر منتظم آسانتر است و حمل و نقل آن نیز آسانتر است (به خاطر سبكی وزن). این قالبها از كنار هم قراردادن تكههای یا بوسیله قیدهای موازی بوجود میآیند. بنابراین میتوان آنها را در اندازههای دلخواه تهیه كرد و پس از استفاده نیز، ابعاد آن را تغییر داد تا برای كاربرد دیگری مناسب باشد. نكتة مهم در مورد قیدها است كه در ساخت قالب برای قالبهای روبرو به صورت موازی و برای قالبهای كنار هم به صورت یكدرمیان قرار میگیرند.
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
برچسب ها : گزارش کاراموزی اجراء شالوده و ستون , کاراموزی اجراء شالوده و ستون , کارورزی اجراء شالوده و ستون , دانلود گزارش کارآموزی اجراء شالوده و ستون , اجراء شالوده و ستون , شالوده , ستون