گزارش کارآموزی بررسی بیمه دانا در 78 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
گزارش کارآموزی بررسی بیمه دانا در 78 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: آشنایی با محل کارآموزی............................................................................... 1
مقدمه.............................................................................................................................. 1
تاریخچه شرکت.............................................................................................................. 2
چارت سازمانی................................................................................................................ 3
فصل دوم: معرفی انواع بیمه ها......................................................................................... 6
بیمه خودرو..................................................................................................................... 6
بیمه درمان گروهی.......................................................................................................... 17
بیمه باربری..................................................................................................................... 22
بیمه آتش سوزی............................................................................................................ 38
بیمه مسئولیت................................................................................................................. 52
بیمه مهندسی و خاص..................................................................................................... 56
بیمه عمر و پس انداز و حوادث انفرادی.......................................................................... 70
بیمه عمر و حوادث ناگهانی گروهی................................................................................. 72
فصل سوم: اهداف و برنامه های راهبردی........................................................................ 78
فصل اول
مقدمه
شركت بیمهدانا به عنوان یكی از بزرگترین شركتهای بیمه در كشور، تأمین امنیت خاطر آحاد جامعه بزرگ ایرانی را در بخشهای مختلفاقتصادی با ارائه پوششهای مناسب بیمهای، رسالت خود قرار داده است و با بهرهگیری بهینه از منابع و امكانات موجود تمام تلاش خود را جهت تحقق اهداف دولت محترم كه همانا ایجاد رفاه، امنیت و عدالت اجتماعی در سطح جامعه است به كار خواهد گرفت.
مشتریان، نمایندگان، كارگزاران و كاركنان، اعضاء اصلی خانواده بزرگ شركت هستند و این شركت با استفاده از نیروی جوان، تحصیلكرده، با انگیزه و شبكه فروش فعال، گسترده و آراسته به اخلاق حرفهای و همچنین بهرهگیری از تكنولوژی روز در فناوری اطلاعات رضایت تمام و كمال مشتریان خود را فراهم میآورد و خدمات خود را با بهترین كیفیت ارائه خواهد نمود.
تركیب پرتفوی بیمه با مدیریت ریسك علمی و همچنین بهرهگیری حداكثری از منابع مالی و سرمایهای، شركترادر بهترین شرایط سودآوری قرار می دهد و به این ترتیب بنیه مالی شركت برای پاسخگویی به مشتریان تقویت و حقوق صاحبان سهام نیز تأمین خواهد شد.
كاركنان و شبكه فروش بیمهدانا به عنوان یكی از مهمترین سرمایههای شركت با اشراف به آخرین اطلاعات روز دنیا در امور محوله و با بهره مندی از نیروی اندیشه، جهت ارتقاء خدمات تلاش خواهند نمود و از این رهگذر از امنیت شغلی ورفاه بهره مند خواهند شد.
تاریخچه شركت
بیمه دانا در سال 1353 با مشاركت بیمهCommercial Union انگلیس بصورت شركت سهامی عام با سرمایه بخش خصوصی و با امكان فعالیت در كلیه رشته های بیمه ای تاسیس شد .این شركت پس از 5 سال فعالیت در قالب بخش خصوصی در تیر ماه 1358 بر اساس مصوبه شورای انقلاب ودولت موقت به همراه 12شركت بیمه خصوصی ملی اعلام شد وجهت ارزیابی سهام وتسویه حساب با سهامداران داخلی وخارجی بر اساس مصوبه سال 1360 فعالیت بیمه دانا و10 شركت ملی شده دیگر متوقف گردید.
در آذر ماه سال 1367 به موجب(( قانون نحوه اداره امور شركتهای بیمه))تعداد 9 شركت بیمه ملی شده (آریا، امید، پارس، تهران، توانا، حافظ، ساختمان وكار، شرق و ملی)در شركت سهامی بیمه دانا ادغام شده و به موجب همین قانون مقرر شد این شركت ضمن بررسی حسابها وتسویه دیون دولت وسهامداران شركتهای ادغامی، به عنوان یك شركت بیمه تخصصی در رشته بیمه های اشخاص شروع به فعالیت نماید .هدف از تاسیس مجدد بیمه دانا تشكیل یك شركت بیمه تخصصی اشخاص خصوصاً بیمه های عمر در كشور بود . به دلیل محدودیت حوزه فعالیت ونبود امكان رقابت با سایر شركتهای بیمه در سال 1375 با تصویب ماده واحده ای توسط مجلس شورای اسلامی به بیمه دانا اجازه داده شد همچون سایر شركتهای بیمه ای فعالیت نماید . فعالیتهای عمومی بیمه دانا عملاًاز ابتدای سال 1376 آغاز و گسترش یافت.
اصول اخلاق حرفه ای صنعت بیمه
(مصوب شورای عمومی سندیكای بیمه گران ایران)
كلیه فعالان صنعت بیمه به اصول اخلاقی زیر متعهد هستند:
پایبندی به مقررات و تعهدات
1- احترام و توصیه به رعایت قانون و مقررات و عدم تلاش برای بی اثر كردن آنها؛
2- برخورد با همكاران و واسطه هایی كه از طرق غیر اخلاقی از جمله پرداخت رشوه به بازاریابی می پردازند؛
3- عدم چشم پوشی نسبت به تخلف دیگران و همكاری برای كاستن هرگونه فساد؛
4- پایبندی به قول و تعهد خود و وفاداری به عهد و توافقات و قراردادها چه قانون بر آن ناظر باشد چه نباشد، چه آشكار باشد چه پنهان؛
5- پرداخت به موقع خسارت مطابق آنچه در قرارداد آمده است؛
6- رعایت و حمایت از رقابت آزاد و عادلانه و پیروی از اصول بیمه گری، به ویژه در تعیین نرخ و شرایط؛
عدالت و انصاف
7- تعیین دستمزد همكاران بصورت منصفانه و پرداخت كارمزد نمایندگان و كارگزاران طبق ضوابط؛
8- رفتار منصفانه با مشتریان و طرفهای تجاری در همه جوانب؛
9- پرهیز از به چنگ آوردن اطلاعات تجاری با ابزار غیر اخلاقی و غیر صادقانه؛
10- تغیین نرخ حق بیمه بر پایه اصول فنی،معقول، منصفانه و در خور شرایط بیمه بدون تأثیر از رقبا؛
شفافیت و صداقت
11- صداقت و راستی در مبادله اطلاعات و نیز خودداری از عرضه گزارشات فریب دهنده، پنهان كاری و حذف هدفمند برخی از اطلاعات؛
12- خودداری از ارائه ی اطلاعات نادرست در تبلیغات و اطلاع رسانی؛
13- انتشار مستمر اطلاعات دقیق مالی و ویژگی های حرفه ای خود به صورت واقعی؛
14- اطلاع رسانی به موقع به بیمه گذاران نسبت به بروز هر گونه تغییرات موثر در ادای تعهدات؛
15- توجیه كامل مشتریان نسبت به شرایط پوشش بیمه و محدودیت های دریافت خسارت؛
16- برقراری روابط شفاف با مشتری بگونه ای كه امكان هیچ نوع سوء استفاده نباشد؛
حفظ كرامت انسانی
17- خودداری از تقدیم و دریافت مسرفانه هدیه و برگزاری بیش از حد برنامه های سرگرمی و تفریحی برای طرفهای تجاری؛
18- انتخاب همكارانی كه به اصول اخلاق حرفه ای متعهدند و از هر گونه آلودگی به ارتشاء و پرداختهای غیر موجه مبرا می باشند؛
19- محترم دانستن و حفظ حریم خصوصی مشتریان، همكاران و رقبا؛
رعایت حقوق اجتماعی
20- احترام به منزلت و حقوق انسانی و شهروندی افراد و پاسداری از آن؛
21- احترام به فرهنگ، آداب، رسوم و اعتقادات مشتریان؛
22- سلوك و عدم كینه توزی با منتقدانی كه سخن از نقض قانون و مقررات می گویند و عملكردها را نقد می كنند؛
23- مقابله با پولی شویی و هر گونه فعالیت دیگری كه پشتیبان بزه های سازمان یافته باشد؛
24- پاسداری از طبیعت، محیط زیست و توسعه پایدار؛
25- همكاری با سازمانهای مردم نهاد (NGO ) و حمایت از آن دسته از تدابیر عمومی كه سبب تقویت توسعه صنعت بیمه می شود؛
26- پذیرش شكایت مشتریان و نظارت مقامات مجاز؛
27- احترام به حقوق مالكیت مادی و معنوی رقیبان؛
وظایف و تعهد بیمه گذار
1-اظهار مشخصات خطر و تغییرات حاصل در آن
چنانچه بیمه گذار هنگام انعقاد قرارداد بیمه از اظهار مطالبی موثر در سنجش خطری كه از آن مطلع بوده خودداری یا در آن خصوص برخلاف واقع اظهاری بكند ، قرارداد بیمه باطل است ولو آنكه مطالب كتمان شده یا برخلاف واقع در وقوع خسارت هیچگونه تاثیری نداشته باشد . دراین صورت نه فقط حق بیمه هایی كه پرداخته است به او مسترد نمی شود بلكه بیمه گر حق دارد حق بیمه های معوق تا تاریخ حادثه را نیزمطالبه و دریافت كند (ماده 12 قانون بیمه )
2-پرداخت حق بیمه
به محض صدور بیمه نامه ، بیمه گذار مذیون پرداخت حق بیمه خواهد بود و ملزم است كه حق بیمه را به نحوی كه در بیمه نامه پیش بینی میشود پرداخت كند و گرنه بیمه گر تعهدی در جبران خسارت نخواهد داشت .
واحدهای صدور بیمه دانا به منظور حمایت مالی از بیمه گذاران بیمه بدنه آمادگی دارند در زمینه پرداخت حق بیمه تسهیلاتی را در خصوص تقسیط حق بیمه براساس شرایط و مقررات ارائه نمایند .
3-اعلام تشدید خطر :
اعلام تشدید خظر ،هرگاه درطول مدت بیمه تغییراتی در كیفیت و با وضعیت و با كاربری موضوع بیمه بوجود آید كه موجب تشدید خطر شود بیمه گر موظف است به محض اطلاع ، مراتب را به بیمه گر اعلام نماید در غیر اینصورت و درصورت وقوع حادثه خسارت پرداختی به نسبت حق بیمه تعیین شده به حق بیمه متناسب با خطر می باشد .
4- اعلام خسارت
بیمه گذار موظف است حداكثر ظرف پنج روز كاری از تاریخ اطلاع خود از وقوع حادثه به یكی از مراكز پرداخت خسارت بیمه گر مراجعه و با تكمیل فرم اعلام خسارت نماید یا مراتب را ظرف مدت مذكور از طریق پست سفارشی به اطلاع بیمه گر برساند .
5-خودداری از انتقال یا تعمیر اتومبیل
بیمه گذار باید از جابه جا كردن وسیله نقلیه مورد بیمه (جز به دستور مقامات انتظامی در مواقع لازم ) یا تعمیر آن خودداری كند ، مگر این كه موافقت بیمه گر را دراین خصوص جلب كرده باشد . درغیر این صورت بیمه گر می تواند ادعای خسارت را رد كند .
1- انتقال حقوق بیمه گذار به بیمه گر
به میزان خسارت پرداخت شده حقوق بیمه گذار در قبال اشخاص كه مسئول وقوع حادثه منجر به خسارت هستند ، به بیمه گر منتقل می شود .
به منظور تعیین حق بیمه می بایست نوع ، مورد استفاده و ارزش روز خودرو و مشخصات دیگر آن درنظر گرفته شود لذا اعلام مبلغ دقیق حق بیمه پس از مراجعه به واحدهای صدور بیمه نامه و بازدید خودرو امكان پذیر می باشد .
* مدارك لازم برای خرید بیمه نامه بدنه شامل :
1-گواهینامه رانندگی 2- كارت و اسناد مالكیت خودرو 3- تكمیل فرم پیشنهاد بدنه در واحدهای صدور بیمه نامه و بازدید اولیه بدنه خودروتوسط كارشناس بیمه گر 4- ارائه بیمه نامه سال قبل درصورت دارا بودن بهمراه استعلام عدم خسارت آن 5- همراه داشتن كد ملی و كد پستی الزامی است .
*سایر موارد و اطلاعات لازم :
توجه داشته باشید با توجه به اینكه درهنگام پرداخت خسارت ارزش روز خودرو مورد توجه قرار میگیرد ضروریست قیمت روز مبنای پوشش بیمه ای قرار گیرد تا ضرر و زیانی متوجه بیمه گذار نگردد .
نحوه تمدید بیمه نامه :
برای تمدید بیمه نامه درصورت مراجعه (تا 24 ساعت ) قبل از انقضای تاریخ بیمه نامه قبلی نیازی به بازدید اتومبیل نمی باشد لذا به منظور پیوسته بودن تاریخ اعتبار بیمه نامه حداقل 72 ساعت قبل از مهلت انقضای بیمه نامه جهت تمدید آن اقدام فرمایند .
به منظور تعیین حق بیمه می بایست نوع ، مورد استفاده و ارزش روز خودرو و مشخصات دیگر آن درنظر گرفته شود لذا اعلام مبلغ دقیق حق بیمه پس از مراجعه به واحدهای صدور بیمه نامه و بازدید خودرو امكان پذیر می باشد .
ج ) بیمه نامه های ساده
بیمه نامه ای است كه برای حمل كالای معینی صادر می شود و در آن مشخصات مورد بیمه طبق فرم پیشنهاد باربری در آن قید می گردد ، لازمه صدور این نوع بیمه نامه حمل و نقل كالا این است كه بیمه گذار قبلاً از وضعیت مورد بیمه و چگونگی حمل آن اطلاع داشته و این اطلاعات را در اختیار بیمه گر قرار دهد .
بیمه باربری داخلی : همانطور كه گفتیم مبدأ و مقصد در این نوع بیمه ها داخل كشور ایران می باشند .
4-1-1) خطرات تحت پوشش در بیمه های باربری داخلی
خطرات تحت پوشش در بیمه های باربری داخلی به دو دسته به شرح ذیل تقسیم می شوند :
الف. خطرات اصلی
ب. خطرات اضافی
الف . خطرات اصلی :
خطرات كه معمولاً در بیمه های داخلی تحت پوشش بیمه ای در می آید ، خطر آتش سوزی و حادثه وسیله نقلیه می باشد ، كه معمولاً در متن چاپی بیمه نامه های داخلی می آید و منظور از حادثه وسیله نقلیه ، تصادف وسیله نقلیه ، پرت شدن وسیله نقلیه و واژگون شدن وسیله نقلیه می باشد . حدود 70% خسارت های ایجاد شده در حوادث جاده معمولاً ناشی از خطرات فوق می باشد .
ب. خطرات اضافی :
در حمل و نقل خطرات دیگری نیز وجود دارد كه محمولات را تهدید می نماید مانند پرت شدن محموله از روی وسیله نقلیه - برخورد جسم خارجی با مورد بیمه و بالعكس ، خسارات ناشی از بارگیری و تخلیه و سرقت كلی محموله .
خطرات فوق بنا به درخواست بیمهگذار و پس از منظور نمودن اضافه نرخ مربوطه ، تحت پوشش بیمه نامههای داخلی درمی آید ، بدیهی است می بایست خطرات اضافی دقیقاً در شرایط خصوصی بیمه نامه آورده شود .
4-1-2 ) نرخ حق بیمه در بیمه های داخلی
نرخ حق بیمه دربیمههای باربری داخلی بهعوامل مختلفی بستگی داردكه مهمترین آنها به شرح ذیل میباشد.
الف) بر اساس تعداد خطرات و نوع خطرات تحت پوشش : به این معنی كه بیمه گذار هر چه خطرات بیشتر را تحت پوشش قرار دهد نرخ حق بیمه بیشتر خواهد بود .
ب) مقدار فاصله بین مبدأ و مقصد : واضح و روشن است كه هر چه فاصله مبدأ و مقصد كمتر باشد احتمال اتفاق حادثه و در نهایت خسارت كمتر می شود .
ج) نوع محموله از لحاظ آسیب پذیری و خطرناك بودن : هر چه آسیب پذیری كالاها بالاتر شود احتمال خسارت بیشتر می شود ، مثلاً اگر كالا شكستنی باشد مانند شیشه یا تخم مرغ شدت خسارت بیشتر خواهد بود پس منطقی است كه برای اینگونه كالاها حق بیمه بیشتری گرفته شود .
د) مسیر حركت و نوع وسیله نقلیه : اصولاً در جاده های كوهستانی آمار خسارت و حادثه ناشی از پرت شدن وسیله نقلیه بیشتر است و در بعضی مسیرها میبایست قسمتی از حمل در مسیر دریا انجام شود،كه این خودمخاطرات خاص خود را به همراه خواهد داشت . اصولاً وسائل نقلیه كه در حین حمل با سرعت بالایی حركت نمایند احتمال خطربیشتری راخواهندداشت،مثلاًحمل بانیسان به مراتب درمقایسه باحمل باكامیون پرریسك ترمی باشد
4-2) بیمه های وارداتی و صادراتی
4-2-1) اصطلاحات تجاری بین المللی International Commercial Terms
در یك قرارداد فروش بین المللی خریدار و فروشنده یا به عبارت دیگر وارد كننده و صادركننده هر دو مایلند كه قرارداد منعقده به نحو احسن اجرا شود ، اما در عین حال ارسال كالا از یك كشور به كشور دیگر به عنوان بخشی از معامله تجاری می تواند با خطراتی همراه باشد . اگر كالا از میان رفته یا خسارت ببیند یا تحویل و پرداخت قیمت آن بنا به دلایلی انجام نشود روابط خریدار و فروشنده ممكن است آنچنان تیره گردد كه راهی جز اقامه دعوی وجود نداشته باشد ، بنابراین در اختیار داشتن مجموعه ای استاندارد در مورد تعهدات فروشنده و خریدار می تواند در تنظیم قراردادهای فروش بین المللی كالا و تعیین مسؤولیتهای هر یك از طرفین كمك شایانی بنماید . بدین ترتیب مانع بروز اختلافات بعدی شود .
اینكوترمز ( اصطلاحات بازرگانی بین المللی ) كه توسط اتاق بازرگانی بین المللی برای نخستین بار در سال 1936 تنظیم و در سالهای 1953- 1967- 1980 مورد تجدید نظر قرار گرفت و در سال 1990 با شرح و تفسیر سیزده اصطلاح كه در چهار گروه E ، F ، C، D طبقه بندی شده اند تكمیل گردید . (از كتاب اینكوترمز 1990 ترجمه مسعود طارم سری ازانتشارات مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی)
اصطلاحات تجاری بین المللی بخشی از قراردادهای خرید و فروش را تشكیل می دهد .
قرارداد فروش صرفاً قیمت كالا - كمیت و كیفیت آن را معین و مشخص می نماید در حالیكه اصطلاحات تجاری ضمن تعیین وظیفه خریدار و فروشنده ، مسائل مربوط به نحوه تحویل كالا را روشن می كند ، برای جلوگیری از هرگونه اختلاف ، تعبیر و تفسیر شرایط قراردادهای منعقده ، لازم است كه دو طرف قرارداد اطلاعاتی را بطور اختصار به شرح زیر در قرارداد معین و مشخص نمایند .
- براساس شرایط قرارداد كدامیك از طرفین موظف به انجام تشریفات مربوط به صدور و یا ورود كالا و ترخیص آن می باشند ؟
-براساس قراردادهزینه های مربوط به بارگیری وتخلیه كالادرمراحل مختلف حمل برعهده چه كسی نهاده شده است؟
- تقسیم ریسك بین فروشنده و خریدار در مورد آسیب دیدن كالا و اخذ پوشش های بیمه ای بر عهده كدامیك از طرفین قرار گرفته است .
از این 13 اصطلاح خرید در ایران معمولاً در قراردادها 3 نوع آن متداول بوده كه به شرح ذیل می باشد .
1)FOB : Free On Board
یعنی تحویل كالا بر روی عرشه می باشد . براساس این شرط فروشنده موظف است كه كالا را بر روی عرشه كشتی تحویل متصدی حمل دهد .
بر اساس (( FOB))وظایف اصلی فروشنده و خریدار عبارتند از :
وظایف فروشنده :
- كالا را روی عرشه كشتی تحویل متصدی حمل دهد
- كلیه تشریفات گمركی لازم را برای صدور كالا به انجام رسانیده و پس از پرداخت عوارض ، مجوز صادرات را اخذ نماید .
- بارنامه بدون قید(Clean Bill of Lading) كه نشان دهنده تحویل سالم كالاست از متصدی حمل دریافت نماید .
- نسبت به پرداخت مخارج تخلیه كالا اقدام لازم را معمول دارد .
وظایف خریدار :
- حمل كننده را تعیین نماید.
- قرارداد حمل را منعقد و كرایه حمل را پرداخت كند.
- مخارج بارگیری را تا حدی كه كرایه حمل منظور شده است پرداخت نماید.
- مخارج تخلیه كالا را پرداخت كند.
2)CFR : Cost and Freight
یعنی هزینه و كرایه حمل توسط فروشنده پرداخت می شود . بر اساس این شرط فروشنده موظف است هزینه ها و كرایه حمل مورد نیاز برای حمل كالا به بندر مقصد در قرارداد را بپردازد . لازم بذكر است كه ریسك و خطر از بین رفتن كالا و یا خسارت وارده به آن و سایر مخارج اضافی كه ممكن است بعد از تحویل كالا به متصدی حمل اتفاق بیفتد از فروشنده به خریدار منتقل می گردد . بر این اساس وظایف ترخیص كالا برعهده فروشنده نهاده شده است . در این اصطلاح عمده ترین وظایف فروشنده و خریدار عبارتند از :
وظایف اصلی فروشنده :
- می بایست قرارداد حمل را با متصدی حمل منعقد نموده و كرایه حمل را تا بندر مقصد مندرج در قرارداد پرداخت نماید .
- كالا را در عرشه كشتی تحویل متصدی حمل دهد .
- تشریفات لازمه را برای صدور كالا انجام داده و عوارض و مالیاتهای مربوطه را پرداخت كرده و مجوز لازم اخذ نماید .
- پس از تحویل كالا به متصدی حمل بارنامه بدون قید (Clean) را جهت تحویل به خریدار اخذ نماید .
- مخارج بارگیری را پرداخت نماید .
- مخارج تخلیه كالا را تا حد و اندازه ای كه در قرارداد حمل منظور شده است پرداخت كند .
وظایف خریدار
- خریدار پس از دریافت اسناد حمل ، فاكتور ، سند و ... كالا را در بندر مقصد تعیین شده در قرارداد تحویل می گیرد .
- مخارج تخلیه كالا را تا حدودی كه در كرایه حمل منظور نشده پرداخت نماید .
3) CIF : Cost,Insurance and Freight
یعنی هزینه ، بیمه و كرایه حمل توسط فروشنده تا بندر مقصدتعیین شده پرداخت می شود .
براساس این شرط فروشنده موظف است كه هزینه و كرایه حمل را مانند شرط ” CFR “ پرداخت نموده و برای حفظ منافع و كالائی كه در جریان حمل قرار دارد و احتمالاً ممكن است مورد آسیب قرار گیرد بیمه نامه دریایی تهیه كند . وظیفه انعقاد قرارداد بیمه و پرداخت حق بیمه با فروشنده است .
خریدار باید مطلع باشد كه براساس این شرط ، فروشنده موظف است حداقل پوشش بیمه ای را خریداری نماید و لذا نوع كالا ، مسیر حمل و وسیله حمل این را می طلبد كه فروشنده درصورت نیاز بیمه تكمیلی مورد نیاز خود را ابتیاع نماید در این اصطلاح عمده ترین وظایف فروشنده عبارتند از :
وظایف فروشنده :
- می بایست قرارداد حمل را با متصدی حمل منعقد نموده و كرایه حمل را تا بندر مقصد مندرج در قرارداد پرداخت نماید .
- كالا را در عرشه كشتی تحویل متصدی حمل دهد .
- تشریفات لازمه را برای صدور كالا انجام داده و عوارض و مالیاتهای مربوطه را پرداخت كرده و مجوز لازم را اخذ نماید .
- حداقل پوشش بیمه ای مورد نیاز را خریداری نموده و حق بیمه آنرا پرداخت نماید .
- پس از تحویل كالا به متصدی حمل ، بارنامه بدون قید (Clean) را جهت تحویل به خریدار اخذنماید.
- تـاریـخ شروع تعهد بیمه گر The begining of Insurance
واضح است كه تاریخ دقیق شروع و مدت اعتبار بیمه نامه در شرایط خصوصی قید میشود لكن بطور كلی بمحض صدور بیمه نامه و در مواردیكه قرارداد عمومی از طرف بیمه گذار نیز امضاء میشود بمحض امضاء آن از طرف بیمه گر و بیمه گذار ، بیمه گر میتواند اجرای قرارداد را از طرف دیگر بخواهد لكن آثار قرارداد از ساعت 24 روز پرداخت حق بیمه محقق خواهد شد مگر اینكه در شرایط خصوصی شرط دیگری شده باشد .
- محل مورد بیمه Place of Object Insured
محل مورد بیمه همان مكانی است كه در شرایط خصوصی ذكر شده بنابراین در صورت انتقال اشیاء مورد بیمه از محل مذكور بجای دیگر تضمین بیمه گر اثر خود را از دست میـدهـد.مگراینكه خلاف آن شرطی بین طرفین شده باشد محل مورد بیمه از هر جهت برای بیمه گر حائز اهمیت است یكی از جهت اطراف و جوانب آن كه در چه موقعیتی قرار دارد و دیگری از نظر تجمع خطر چون معمولا" بیمه گران باتوجه به تجمع خطر تا میزان معینی خطرهای واقع در یك منطقه را قبول میكنند .
- انتقال مالكیت Transfer of Proprietorship
در صـــورتیكه مالكیت مورد بیمه بهرعلت به دیگری منتقل شود كلیه حقوق وتعهدات ناشی از بیمه نامه به منتقل الیه محول خواهد شد مشروط براینكه بیمه گر موافقت خود را اعلام داشته باشد .
- انتقال حقوق بیمه گذار به بیمه گر Subrogation(اصل قائم مقامی )
بیمه گر تامیزان مبلغی كه خسارت میپردازد جانشین بیمه گذار خواهد شد وكلیه حقوقی كه ممكن است بیمه گذار از لحظه وقوع حادثه علیه مقصرین حادثه داشته باشد به بیمه گر منتقل میشود .
- موارد فسخ وانفساخ بیمه نامه آتش سوزی Cancellation
بیمه نامه آتش سوزی ممكن است قبل از انقضاء مدت بیمه تعیین شده در شرایط خصوصی از طرف بیمه گــر و یــا بیمه گذار ، فسخ و یا در مواردی منفسخ شود در مورد فسخ یكی از طرفین كه حــــق فســـخ دارد اقدام بعمل فسخ میكند در حالیكه در خصوص انفساخ احتیاجی به اقدام از طرف بیمه گذار یا بیمه گر نیست از موارد انفساخ یكی از بین رفتن شیئی بیمه شده بعلتی بجز خطرات بیمه شده مثل خطر جنگ و یا سلب عملیات بیمه گری از بیمه گر میباشد.
- موارد ابطال بیمه نامه ، بیمه نامه آتش سوزی در موارد زیر باطل خواهد شد :
- درصورت فاقدبودن یكی از شرایط اساسی عقد از قبیل فقدان اهلیت طرفین ، فقدان مورد بیمه ، عدم پرداخت حق بیمه از طرف بیمه گذار ، فقدان قصد و رضای طرفین هرگاه بیمه گذار یا نماینده وی عمـدا" اظهارات كاذب بنماید ، و یا به قصد تقلب مـورد بیمه را بیش از قیمت واقعـی بیمه كرده باشد و یا قبل از انعقاد قـرارداد ، خطـر آتش ســوزی واقـع شــده باشد بدین معنی كه بیمه گذار بدون اطلاع از وقوع آتش سوزی مـورد بیمه را در مقابل خطر آتش سوزی بیمه كند ولی بعدا" معلوم شود كه خطر آتش سوزی قبلا" اتفاق افتاده است .
- حل اختلاف "داوری" Arbitraition
در صورتیكه نظر كارشناس بیمه گر مورد قبول بیمه گذار قرار نگیرد و یا نسبت به صلاحیت او معترض باشد میتواند كارشناسی از طرف خود انتخاب نماید كه باتفاق كارشناس منتخب بیمه گر كار رسیدگی به خسارت را مورد بررسی مجدد قرار دهند در اینمورد چنانچه هر یك از طرفین در مدت زمان معین نسبت به انتخاب كارشناس خود اقدام ننمایند كارشناس دوم از طرف دادگاه شهرستان محل موضوع بیمه انتخاب خواهد شد .
-مرور زمان Statute of Limitations
كلیه دعاوی ناشی از بیمه پس از انقضاء دو سال از تاریخ وقوع حادثه منشاء دعوا مشمول مرور زمان میگردد .
- بیمه مضاعف Double Insurance
اگر تمام یا قسمتی از مورد بیمه بموجب قرارداد دیگری و برای همان خطر و همان مدت نـزد بیمه گر دیگری بیمه شده باشد و یا بعدا" بیمه شود بیمه گذار باید مراتب را بدون تاخیر و با ذكر نام بیمه گر جـدید و مـبلغ بـیمه شده به اطلاع بیمه گر اولیه برساند . در صورت وقوع حادثه مسوولیت بیمه گر به تناسب مبلغی كه خود بیمه كرده با مجموع مبالغ بیمه شده می باشد . چنانچه اموال بیمه شده تحت بیمه نامه دیگری مانند بیمه نامه باربری كه قبل از شروع بیمه نامه آتش سوزی تنظیم گردیده بیمه شده باشد مسوولیت بیمه گر فقط نسبت به قسمتی خواهد بود كه بوسیله بیمه نامه مقدم ، تامین نشده است .
شرایط خصوصی Special Conditions
شرایط خصوصی در واقع مكمل شرایط عمومی و مشخص كننده جزئیات قرارداد بیمه و تعهدات ناشی از آن میباشد و برخلاف شرایط عمومی نسبت به تمام بیمه گذاران یكسان نبوده و نسبت به هر بیمه گذار و هر مورد بیمه ،متفاوت میباشد شرایط خصوصی مشخص كننده عناصر زیر است :
1- بیمه گر : نام بیمه گر كه طرف اصلی قرارداد بیمه آتش سوزی است و تعهد جبران خسارت در مقابل بیمه گذار را بر عهده میگیرد باید در شرایط خصوصی بیمه نامه منعكس گردد .
2- بیمه گذار : بیمه گذار شخصی است كه طرف قرارداد شركت بیمه بوده و پرداخت حق بیمه را تعهد می كند هر كس كه نفع یا مسؤلیتی نسبت به سرمایه بیمه داشته باشد میتواند به انعقاد قرارداد بیمه آتش سوزی اقدام كند .
3- سرمایه بیمه شده : تعیین مبلغ بیمه شده حائز اهمیت فراوانی است زیرا سرمایه بیمه شده است كه حداكثر تعهد بیمه گر را روشن میسازد در این خصوص نه تنها جمع كل مبلغ بیمه شده بـایستـی معلـوم باشد بلكه چنانچه مورد بیمه دارای اقلام مختلف باشد بهتر است ارزش هر یك از اقلام به تفكیك در بیمه نامه قید گردد .
4- حق بیمه : حق بیمه مبلغ مورد تعهد بیمه گذار است كه ما به ازاء تعهدی است كه بیمه گر بجهت جبـران خسارت احتمالی بعهده میگیرد بهمین علت انجام تعهد بیمه گر موكول به انجام تعهد بیمه گذار یعنی پرداخت حق بیمه خواهد بود كه اگر توافق خاصی در مورد تقسیط حق بیمه بین طرفین قرارداد بعمل نیامده باشد ، بایستی نقدا" پرداخت شود .
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
برچسب ها : گزارش کاراموزی بررسی بیمه دانا , کاراموزی بررسی بیمه دانا , کارورزی بررسی بیمه دانا , دانلود گزارش کارآموزی بررسی بیمه دانا , بیمه دانا