امروز: پنجشنبه 13 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کاراموزی بررسی ماشین های تراش

گزارش کاراموزی بررسی ماشین های تراشدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 24 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 37 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 50

گزارش کاراموزی بررسی ماشین های تراش در 50 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کاراموزی بررسی ماشین های تراش در 50 صفحه ورد قابل ویرایش



     فهرست



عنوان                                                                                 صفحه

مقدمه  .........................................................................................................1

ایمنی كارگاهی .......................................................................................... 3

روش های ایجاد ایمنی ............................................................................. 7

كلیات ایمنی در ماشین آلات .....................................................................7

ایمنی در برابر آتش................................................................................... 9

قسمتهاس اصلی ماشین تراش................................................................ 11

مهار قطعه كار و به گردش در آوردن آن..............................................13

آماده سازی ماشین تراش برای تراشكاری ........................................ 18

تمیز كردن ماشین تراش......................................................................... 20

ایمنی در ماشین های تراش..................................................................  22

ابزارهای دستی......................................................................................  26

آچارهای قابل تنظیم.............................................................................  33

ایمنی در استفاده از آچارها ................................................................ 37

ایمنی در كاربرد چكشها ...................................................................... 42

ایمنی در كاربرد اسكنه ها ................................................................... 45

پایان برشكاری....................................................................................  49

سوهان..................................................................................................  52

ایمنی در سوهانكاری..........................................................................  59






مقدمه:

تكنولوژی صنعتی از زمانهای قدیم كه همه چیز بصورت دستی ساخته می شده آغاز و تا زمان حال كه تولید به روشهای تمام اتوماتیك انجام می شود ادامه دارد.در این تحولات ماشینهای ابزار نقش مهمی ایفا كرده اند.

بدون وجود ماشینهای ابزار هیچ هواپیمایی، خودرو، تلویزیون وكامپیوتر وجود نداشت.بسیاری از محصولات دیگر صنعتی پزشكی، تفریحی، خانگی نیز بدون استفاده از ماشینهای ابزار قابل ساخت نیستند.مثلا اگر ماشینهای ابزار نبود كشاورزان در عوض تراكتور باید با استفاده از گاوآهن دست ساز ماشین زراعی را شخم می زدند.

به سختی می توان محصولی را یافت كه برای تولید آن بصورت مستقیم یا غیرمستقیم نیاز به یك ماشین ابزار وجود نداشته باشد.امروزه هیچ كشوری در جهان بدون استفاده از ماشینهای ابزار پیشرفته نخواهد توانست در بازار رقابت اقتصادی موفق باشد.

یك نكته مهم در رابطه با تكنولوژی تولید مدرن وجود دارد كه باید برآن تاكید نمود،كارهای ماهرانه صنعتی نظیر قالبسازی، ابزارسازی وماشینكاری دقیق را باید هم ارزش با تحصیلات دانشگاهی در نظر گرفت در صنایع مدرن امروزی تقریبا از كارهای عادی و غیرماهرانه خبری نیست.

ماشینكار به كارگر ماهر مرد یا زن گفته می شود كه با استفاده از نقشه های فنی، ابزارهای دستی، لوازم اندازه گیری دقیق و بكارگیری ماشینهای درل، سنگ، تراش، فرزودیگر ماشینهای ابزار بتواند قطعات فلزی و یا غیر فلزی را براده برداری كرده و شكل دهد .

یك ماشین كار باید درك كافی از تكنیكهای ابتدایی و پیشرفته ماشینكاری بشرح ذیل داشته باشد:

1-                            بكارگیری ماهرانه وایمن انواع مختلف ماشینهای ابزار

2-                            دانش كافی درباره خواص و كاربردهای فلزات و غیر فلزات

3-     علوم آكادمیك مورد نیاز برای رسم نقشه های فنی وانجام تنظیمات ماشین آلات











ایمنی كارگاهی

ایمنی كارگاهی را نباید یك درس ساده فرض كرد كه در دوره های آموزشی ارائه می شود و پس از مدتی فراموش می شود اغلب حوادث در اثر بی دقتی و بی توجهی به این دستورات اتفاق می افتد هنگامی كه سرپرست یك كارگاه برای اجرای دستورات ایمنی اصرار می كنند باید به این دستورات عمل كرد اگر یك ماشین كار به دقت این دستورات را انجام دهد عملیات ماشین كاری ایمن و لذت بخش خواهد بود.اجرای دستورات ایمنی باید به صورت یك عادت اجباری درآید.

روشها و دستورات ایمنی كلی هستند.نمی توان تمام اصول ایمنی را به تفصیل بیان كرد.



ایمنی در كارگاه

كارگاه را تمیز نگه دارید ضایعات فلزی وبراده را باید در ظرف مناسبی جمع كرد.هرگز براده ها را روی زمین، ماشین یا روی میزكار باقی نگذارید هنگام ماشینكاری مواد ناشناخته نهایت وقت را به كارگیرید.تنفس گازها و غبار حاصل از ماشینكاری مواد ناشناخته وآلیاژهای جدید می توانند ناراحتیهای تنفسی جدی بدنبال داشته باشند.بنابراین ماشینكاری یك ماده جدید را قبل از شناسایی دقیق آن و این كه روش ماشینكاری درست آن چیست آغاز نكنید.

برای ماشینكاری بعضی مواد خاص لازم است از از ماسكهای تنفسی تایید شده و لباسهای محافظ مناسب استفاده كرد در صورت نیاز باید ماشین را به سیستم مكنده غبار و گازها مجهز كرد.

كارگاه محلی برای كار كردن است نه بازی كردن.اگر یك ماشین كار بیمار است و دارو مصرف می كند لازم است با پزشك خود مشورت كند كه آیا كاركردن با ماشین ابزار برای او مشكلی ایجاد می كند یا خیر.مثلا هنگام مصرف بسیاری از داروهای سرماخوردگی توصیه شده كه پس از مصرف دارو از انجام كارهایی كه احتیاج به هشیاری كامل دارند بدلیل احتمال خواب آلودگی پرهیز شود.

نباید برای تمیز كردن ماشین ابزار از براده وروغن از هوای فشرده استفاده نمود براده هایی كه پرتاب می شوند می توانند آسیبهای جدی به چشم وارد كنند همچنین روغن در تماس با هوای فشرده تبخیر شده و ممكن است آتش بگیرد.

پارچه های روغنی را باید در ظرفهای فلزی در پوش دار ریخت پارچه ها و نخ پنبه های آلوده و دور ریخته شده را تخلیه كرد بدین ترتیب از آتش گرفتن خودبخودی پارچه های آغشته به روغن كه گاهی بدون هیچگونه منبع حرارت خارجی شعله ور می شوند نیز جلوگیری خواهد شد.ابزارهای دستی را باید در شرایط خوبی نگهداری كرد.محل نگهداری این گونه ابزارها (تابلو یا جعبه ابزار) باید به گونه ای باشد كه اشخاص به هنگام برداشتن آنها آسیب نبینند.



بهنگام جابه جا كردن پروفیلها یا میلگردهای فلزی طویل مراقب باشید تا با ادوات برقی برخورد نكنند.زیرا ممكن است باعث برق گرفتگی شخص گردد.برای جابه جا كردن تجهیزات سنگین ماشین آلات یا قطعات سنگین دیگر همیشه از دیگران كمك بگیریدیا از وسایل مناسب استفاده كنید ناراحتیهای ناحیه پشت و كمر كه در اثر بلند كردن اشیا سنگین به روش غلط بوجود می آیند معمولا تا مدتهای طولانی شخص را آزار خواهد داد.

یك صدمه جدی كه ماشینكاران را تهدید می كند گیر كردن لباس مو وزیورآلات شخص به قسمتهای متحرك ماشین است كه ممكن است حتی منجر به مرگ وی شود.پوشیدن لباسهای گشاد این خطر را افزایش می دهد.برای محافظت از لباس می توان از پیش بند های راحت ومناسب استفاده كرد.آستینها را بالا بزنید و قبل از شروع ماشینكاری انگشتر و دیگر زیور آلات خود را بردارید اگر موی بلندی دارید با پوشش مناسب بپوشانید.

در مورد كارهایی كه در آنها گازها و غبارهای خطرناك تولید می شوند حتما باید تهویه مناسب وجود داشته باشد پس از استفاده از مایعات حلال و روغنها باید اضافه آنرا به ظرف مناسبی تخلیه كرد روغن و مایعات تخلیه شده را باید بخوبی تمیز نمود.اگر سطح آلوده شده به روغن وسیع است بهتراست از مواد جاذب روغن استفاده كرد.در محلهای پر سر وصدا لازم است از گوشیهای محافظ استفاده نمود.دستكشهای پلاستیكی یكبار مصرف دستان كارگر را در مقابل روغن مایعات برش یا حلالها محافظت می كنند بهنگام ماشینكاری قطعاتی كه تولید غبار می كنند نظیر قطعات ریخته گری شده، پلاستیكها و یا در عملیات سنگ زنی باید از ماسك تنفسی استفاده كرد.

استفاده از ماسكهای تنفسی یكبار مصرف كاغذی برای عملیاتی كه تولید بخارات روغن یا دیگر مایعات می كنند مناسب نیست در این گونه موارد لازم است از ماسكهای تنفسی مخصوص استفاده نمود در موقع جابه جا كردن قطعات با لبه های تیز، داغ یا ساخته شده از مواد الوده باید از تجهیزات وپوشش مناسب استفاده كرد.

بهتر است پس از ورود به كارگاه و یا در هر موقعیتی كه ایجاب می كند از عینك محافظ استفاده كرد و بنابراین لازم است یك اپراتور یا ماشین كار همیشه این وسیله حفاظت فردی را بهمراه اشته باشد.كار خود را بشناسید، كار كردن با یك ماشین صنعتی بدون مطالعه كافی دستورالعمل آن یك عمل احمقانه و خطرناك است اگر مطمئن نیستید كه چه باید بكنید یا یك كار چگونه باید انجام شود حتما از یك شخص مطلع كمك بگیرید.



روشهای ایجاد ایمنی

حریمهای ایمنی هرچند كه قطعات حفاظتی فیزیكی محسوب نمی شوند ولی به اپراتور تذكر می دهند كه منقطه داخل حریم می تواند خطرناك باشد سپرهای محافظ ماشین آلات از بیرون پاشیدن براده ها و مایعات برشی جلوگیری می كنند اغلب ماشینها مجهز به سپرهای محافظ بزرگ كشویی هستند كه تمام منطقه ماشینكاری را می پوشاند.

انواع علائم هشدار دهنده برای آگاهی كاركنان از وجود خطرات بلقوه بكار می روند.مثلا تابلوهایی با عنوان سیگار كشیدن ممنوع باید در قسمتهایی كه در آنجا مواد قابل استعمال وجود دارد نصب شود.

آماده سازی ماشین تراش برای تراشكاری

قبل از آنكه به یك هواپیما اجازه پرواز داده شود خلبان و دیگر خدمه پرواز باید بر اساس دستورالعمل، قسمتهای مختلف نظیر موتورها، كنترل ها و ادوات ایمنی را كنترل نمایند تا معلوم شود تمام قسمتها در بهترین شرایط كاری قرار دارند یا نه.تقریبا همین عملیات را باید قبل از شروع بكار با یك ماشین ابزار نیز انجام داد اپراتور باید ماشین را از نظر عملكرد درست و ایمنی بازرسی كنید.كارهایی كه باید اپراتور انجام دهد بشرح زیر است:

. ماشین را تمیز كرده و روانكاری كنید برای این كار از یك روانكار مناسب كه سازنده ماشین آنرا توصیه كرده استفاده كنید.

. مطمئن شوید كه تمام حفاظهای ماشین در جای خود قرار گرفته و محكم شده اند.

. اسپیندل را با دست بچرخانید تا اطمینان یابید كه قفل نباشد، اگر گیربكس كاهنده با اسپینرل درگیر شده باشد ممكن است نتوان اسپیندل را با دست چرخاند.

. سوپرت طولی را بر روی بستر ماشین با فلكه های دستی به حركت درآورید.در انجام این كار نباید هیچ گیری وجود داشته باشد.

. حركت سوپرت عرضی را نیز بصورت دستی كنترل كنید اگر لقی زیادی در گردش فلكه این سوپرت ملاحظه شد تیغه گوه ای را تنظیم كنید.

. تجهیزات نگهدارنده قطعه كار مناسب با كار خودتان را بر روی ماشین نصب كنید، قبل از نصب دهانه جلویی اسپیندل را با یك برس نرم تمیز كنید اگر دهانه اسپیندل رزوه شده است چند قطره روغن بر روی رزوه ها بچكانید و سپس سه نظام، صفحه نظام یا دیگر تجهیزات نگهدارنده را روی آن نصب نمائید.

. ماكزیم محركه اسپیندل بر اساس سرعت برشی وپیشروی مورد نیاز را تنظیم كنید.

. اگر قرار است از مجموعه مرغك نیز استفاده نمائید هم محوری آن با اسپیندل را كنترل كنید.

. ابزار برشی را بر روی پایه نگهدارنده ابزار نصب كنید ابزار برشی را بر روی پایه حتی المقدور كوتاه ببندید تا به هنگام تراشكاری احتمال لرزش ابزار و در نتیجه ایجاد سطح ناصاف بر روی قطعه كار به حداقل برسد.

. قطعه كار را بر روی ماشین ببندید دقت كنید كه فاصله كافی بین قطعه كار و قسمتهای مختلف ماشین وجود داشته باشد.

. علاوه بر رعایت دستورالعمل ذكر شده ماشینكار لازم است نكات ایمنی را نیز در نظر بگیرید بهتر است آستینها را بالا زده و زیورآلات مختلف را باز كرده و كنار بگذارید وسپس تراشكاری را آغاز كنید برای نگهداری ابزارهای دستی ولوازم اندازه گیری كنار خود لازم است از یك سینی مخصوص استفاده كنید.



تمیز كردن ماشین تراش

برای حفظ دقت اولیه یك ماشین تراش هر از چندگاهی باید ماشین را تمیز كرد برای پاك كردن براده های جمع شده روی قسمتهای مختلف ماشین می توان از یك قلم موی نقاشی استفاده كرد.براده های حاصل از تراشكاری خیلی تیز و برنده هستند هرگز آنها را با دست خود پاك نكنید.همچنین هیچ وقت از هوای فشرده برای تمیز كردن ماشین از براده ها استفاده نكنید زیرا ممكن است پرتاب شدن براده ها به دیگران و شما آسیب برسانند پس از پاك كردن سطوح ماشین از براده ها با یك تكه پارچه نرم سطوح رنگ خورده ماشین را تمیز كرد در خاتمه مجموعه مرغك را به انتهای سمت راست بستر ماشین رانده و تمام سطوح بستر را از

باقیمانده براده ها روغن و دیگر آلودگیها كاملا پاك كنید.

برای پیشگیری از زنگ زدن سطح مختلف ماشین بهتر است پس از نظافت كامل سطوح لغزشی ماشین را كمی روغن بزنید.پیچ گام ماشین تراش را نیز گاهی اوقات باید بدقت تمیز كرد برای این كار گیربكس ماشین را برای گردش آهسته پیچ گام تنظیم نمائید.سپس با استفاده ازیك تكه ریسمان ضخیم كه دور پیچ گام انداخته اید و به كار اندازی ماشین تراش ریسمان را در حركت طولی آن بر روی رزوه ها هدایت كنید.ریسمان را به اندازه كافی محكم نگه دارید تا آلودگی داخل رزوه ها كاملا پاك گردد.در انجام این كار هیچ وقت ریسمان را به دور انگشتان خود نپیچید زیرا در صورت گیر كردن ریسمان ممكن است انگشت شما مجروح گردد.


قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی بررسی ماشین های تراش , کاراموزی بررسی ماشین های تراش , کارورزی بررسی ماشین های تراش , دانلود گزارش کارآموزی بررسی ماشین های تراش , بررسی ماشین های تراش , ماشین , تراش

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر