امروز: شنبه 12 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کاراموزی شرکت مادبافت

گزارش کاراموزی شرکت مادبافتدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 13 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 968 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 40

گزارش کاراموزی شرکت مادبافت در 40 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کاراموزی شرکت مادبافت در 40 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست

عنوان                                                                                         صفحه



پیش گفتار                                                                                   1

مقدمه                                                                                       

       کلیات صنعت نساجی                                                            3

       کلیات صنعت چاپ در نساجی                                                   5

       کلیات صنعت تکمیل در نساجی                                       7

توضیحاتی در مورد کارخانه                                                             15

چارت سازمانی کارخانه                                                                  16

مدیریت                                                                                      17

بخش های کلی کارخانه                                                                  19

امکانات و دستگاه های حاضر در پروسه ی تولید                                   21

انواع پارچه، رنگ و مواد مصرفی شرکت                                             24

مراحل انجام عملیات تولید                                                               25

قسمت رنگ سازی                                                                        28

قسمت شابلون سازی                                                                      28

بخش کنترل کیفیت                                                                        31

جمع بندی                                                                                  32











پیش گفتار :

 با سلام حضور استادان و دلسوزان رشته ی صنایع نساجی، دومین رشته نیاز انسان که از بدو تولد تا مرگ همراه انسان خواهد بود و فعالان آن که همیشه در بالا بردن معلومات و آموزش آن تلاش می کنند و از هیچ نوع کمکی که موجب بالا رفتن یکی از پایه های صنعت می گردد دریغ نمی کنند.

 اینک بعد از 3 سال آموختن تجربیات عزیزان و استادان در مکان علمی و فرهنگی خود را برای ورود به عرصه ی تلاش آماده می کنیم تا جزئی از تلاش گران و کاردانان میهنمان گردیم.

 با شروع این پایان، دست به قلم خواهیم برد برای نمایش دانسته های خویش و آماده سازی خود برای آینده، شاید مفید باشد برای ایران.

 ضمناً از زحمات استادانی چون دکتر قرنجیک، مهندس محرابی پیرکهن، زمانی ابیانه و نیز دلسوز آفرین جناب مهندس سادگی تشکر و قدردانی به عمل می آید تا موجبات خشنودی خویش را از شغل پیامبران به دست آوردند.

 این گزارش کارآموزی که در حال حاضر در مدنظر شما قرار گرفته است حاصل 40 روز کار مفید و کسب تجربه در شرکت ماد بافت می باشد که نشان دهنده ی جزئی از فعالیت ها و مسائل و مشکلات و سیستمهای مورد استفاده در این شرکت و خطوط تولید آن می باشد.

 حال با بازدید این گزارش می توان تا حدی با این شرکت و جایگاه آن در صنعت معلوماتی را به دست آورد.

 این شرکت که در زمینه ی صنایع نساجی فعالیت دارد در بخش چاپ و تکمیل صنایع نساجی فعالیت می کند و پارچه هایی با ارزش اقتصادی پایین با ورود به این کارخانه و اعمال مواردی چند بر روی خصوصیات آن و تغییرات اصلاحی با خروج از خط تولید دارای ارزش افزوده ای می گردند که می توان آن ها را به بازار فروش ارائه کرد.

 2 ) مقدمه :

 کلیات صنعت نساجی :

بشر در ابتدا برای تهیه لباس و پوشاک و محافظت از خود در مقابل سرما و‎ ‎گرما صنعت نساجی را به وجود آورد. سپس زیرانداز و روانداز خود را به یاری این صنعت ‎تهیه کرد و امروزه نه تنها انواع پوشاک و فرش و موکت را به یاری صنعت نساجی تهیه‎ ‎می‌کند بلکه برای ساخت ترمز ماشین،‌ شریانهای مصنوعی، جاده‌ها، هواپیما‌ها و‎ ‎سایت‌های فضایی به منسوجات نیاز است


در صنعت نساجی الیاف به سه دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

الیاف طبیعی "Natural fibers" الیاف طبیعی شامل دو بخش الیاف نباتی و الیاف حیوانی می‌باشند.

الیاف نباتی مانند: پنبه، کتان، کنف، رامی و الیاف حیوانی مانند: پشم و ابریشم

    الیاف کانی "Mineral fibres": الیاف کانی الیافی هستند که مواد اولیه آنها از کانیها بدست می‌آیند مانند الیاف شیشه‌ای و الیاف فلزی.
    الیاف مصنوعی که شامل دو دسته می‌باشند: یکی الیافی که منشا طبیعی دارند ولی توسط انسان دوباره تهیه می شوند مانند ویسکوز ، استات و تری استات که هر یک ریشه سلولزی دارند. و دیگری الیاف سینتتیک یا مصنوعی که از مشتقات نفتی تولید می‌شوند مانند: نایلون ، داکرون ، ارلون یا بطور کلی پلی آمیدها ، پلی استرها ، پلی اورتانها ، پلی اکریلونیتریل ، پلی وینیل کلراید و ... .

 کلیات صنعت چاپ در نساجی :

تعریف چاپ

به تصاویر، نقوش و مطالبی که در اثر فشار به روی سطوحی مانند کاغذ ، پارچه، فلز و غیره انتقال داده شده باشند چاپ می گویند

معمولا هر نوع محصول تولیدی را براساس یک عامل دسته بندی می کنند برای مثال چینی آلات شامل تمامی تولیداتی است که ماده ی اولیه آن ها از چینی است و یا منسوجات شامل تمامی تولیداتی است که از روش بافندگی در ساخت آنها استفاده شده است . به همین ترتیب محصولات چاپی نیز به گروهی از محصولات گفته می شود که نسبت به روش تولید آنها یعنی چاپ؛ گروه بندی شده اند به عبارت دیگر در تمامی تولیدات چاپی که به این نام شناخته می شوند چاپ کردن روش تولید مشترک است
انواع تکمیل
تکمیل موقت

در این نوع تکمیل ، کالا را به منظور خاصی تحت عملیات تکمیلی قرار می‌دهند بطوری که اثر تکمیلی آن در عملیات بعدی مثل شستشو و غیره از بین می رود، مانند آهار دادن پارچه‌های پنبه‌ای برای عملیات بافندگی و شستشوی آهار پس از خاتمه عملیات بافندگی.
تکمیل دائم

در این نوع ، اثر تکمیلی تا زمانی که پارچه حالت خود را از دست ندهد (مخصوصا در مقابل شستشو و پوشش) باقی خواهد ماند، مانند رسوب دادن رزینهای مصنوعی مثل استرها و اترهای سلولز در روی پارچه و یا کلرینه کردن کالای پشمی یا تکمیل با فرمالدئیدها.
تکمیل ثابت

در این نوع ، اثر تکمیل مادام العمر در روی کالا باقی می‌ماند و حتی بعد از اینکه پارچه حالت و ماهیت خود را به عنوان پارچه خارجی از دست بدهد، آثار تکمیل در آن باقی خواهد ماند. مانند پلیمریزه کردن بعضی از منومرهای اکریلیکی در روی زنجیرهای اصلی مولکولهای پارچه‌های سلولزی و یا پروتئینی
شستشوی کالای نساجی

عمل شستشو ، اولین عمل تکمیل مرطوب می‌باشد و به منظور بر طرف کردن مواد خارجی مانند روغنهای ریسندگی ، واکسها و ناخالصیهای قابل حل در محلولهای شستشو انجام می‌گیرد. عملیات شستشو عبارتست از عمل کالا با پاک کننده‌های مناسب همراه با مواد قلیایی و یا در غیاب مواد قلیایی. در صورت استفاده از صابون برای عملیات شستشو ، احتیاج به آب نرم می‌باشد. ولی برای پاک کننده‌های مصنوعی چگونگی سختی آب اهمیت ندارد. همچنین برای اصلاح سفیدی پارچه و شفافیت رنگ الیاف آن عمل شستشو انجام می‌گیرد.
آهار زنی و آهار گیری

به منظور افزایش استحکام در برابر پارگی ، کاهش نیروی سایشی و خواباندن پرزهای سطحی الیاف نخهای تار را آهار می دهند. مواد آهاری ، ماکرومولکولهایی هستند که ممکن است بر اثر پیوند بین خود و یا با الیاف تشکیل پوششی به دو نخ دهند. آهار طبیعی عبارتند از: نشاسته ها و مشتقات آنها ، مشتقات سلولزی و (پروتئینها)). آهارهای مصنوعی عبارتند از: انواع پلی وینیل الکلها ، انواع پلی اکریلات و انواع کوپلیمراستایرین و مائیک اسید.

قبل از انجام عملیات تکمیل مرطوب لازم است آهار نخ تار پارچه با اندازه کافی بر طرف شود تا در مراحل شستشو ، سفیدگری و رنگرزی یا چاپ ، مزاحمت و نایکنواختی ایجاد نکند و در ضمن مقداری از مواد در تکمیل رنگ را به خود جذب نکند. روشهای آهارگیری عبارتند از: آهار گیری با اسید ، آهار گیری با روش تخمیر ، آهار گیری با اکسید کننده‌ها ، آهار گیری با آنزیمها.
مرسریزاسیون

یکی از عملیاتی که روی پنبه انجام می شود، عمل مرسریزه می‌باشد که شامل تماس پنبه (اعم از الیاف نخ یا پارچه) با محلول سود سوزآور و سپس شستشوی محصول در محلول رقیق اسید و سپس آب سرد به منظور خنثی کردن قلیایی و سرانجام خشک کردن محصول است. بر اثر مرسریزاسیون درخشندگی و جلای پنبه افزایش می‌یابد و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آن تغییرات زیادی پیدا می‌کند. معمولا پارچه‌های مرغوب پنبه‌ای پیراهنی ، رومیزی ، ملحفه‌ای و همچنین نخهای قرقره مرسریزه می‌شوند.
سفیدگری

هدف از سفیدگری ، از بین بردن رنگدانه‌ها و ناخالصیهای دیگر و در نتیجه سفید جلوه دادن الیاف می‌باشد. البته سفیدگری پنبه بسیار مهم تراز سفیدگری پشم می‌باشد، چون درصد بالایی از پشم بصورت کالای رنگی به بازار عرضه می‌شود. ولی در مقابل ، مقدار زیادی از پارچه‌های پنبه‌ای بصورت سفید و یا پارچه‌های چاپ شده با زمینه سفید مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارچه‌های ملحفه‌ای ، رومیزی و پیراهنی نمونه‌هایی از پارچه‌های پنبه‌ای هستند که احتیاج به سفیدگری دارد.

سفیدگری پنبه بیشتر با مواد اکسید کننده مثل کلریت سدیم و هیپوکلریت سدیم و آب اکسیژنه و مواد احیا کننده مانند هیدروسولفیت و سفیدگری پشم با اکسید کننده آب اکسیژنه همراه با آمونیاک یا سیلیکات قلیایی و مواد احیا کننده ، اکسید گوگرد و یا بی سولفیت سدیم و اسید سولفوریک و سفیدگری الیاف مصنوعی با اکسید کننده آب اکسیژنه ، کلریت سدیم و هیپوکلریت سدیم و احیا کننده ، هیدروسولفیت و در صورت لازم مواد سفید نوری به همراه سفید کننده قبلی انجام می‌گیرد.
تکمیل ضد آب و دور کننده آب

تکمیل ضد آب پارچه به دو صورت امکان پذیر می‌باشد.

    پوشش کل سطح پارچه توسط مواد هیدروفوب (موادی که آب را به خود جذب نمی‌کنند) است، به نحوی که تمام منافذ پارچه مسدود گردد. این روش تکمیل ضد آب نام دارد. پارچه با کاربردهای خیمه و چادر ماشین با این روش تکمیل می‌گردد.

 الف ) شابلون سازی تخت :

  این قسمت شابلون های مصرفی طرح های دستگاه چاپ اسکرین را می سازد و در صورت تغییر طرح در هر زمان شابلون سازی موظف است تا شابلون جدید و موردنظر را بدست کند.

ب ) شابلون سازی روتاری :

 این قسمت شابلون های مصرفی چاپ روتاری را تغذیه می کند و پیچیدگی بیشتری نسبت به شابلون سازی مسطح دارد.

 در ابتدا شابلون ها در بسته هایی به صورت استوانه های 208 سانتی متری وارد کارخانه می گردد. این استوانه ها از جنس نیکل بوده که موجبات مقاومت آن را پدید می آورد. پس از خارج سازی شابلون دو سر آن حلقه هایی زده می شود تا شابلون به صورت استوانه ای گرد و صاف در بیاید. مرحله ی دوم چربی گیری می باشد که از دترجنت و صابون معمولی استفاده می شود.

 و در آخر وارد خشک کن شده و در حرارت 250 درجه به مدت 90 دقیقه پخت می گردد تا مقاومتش در برابر فرورفتگی بالا رود. بعد از پخت حلقه ها از دو سر آن خارج شده تا برای مرحله ی بعدی آماده گردد.

 در مرحله ی سوم لاک حساس به همراه بی کرومات سدیم به صورت 5 درصد اضافه شده و با آب مقطر ویسکوزیته ی مدنظر مواد به عمل می آید و در نهایت ماده داخل دستگاه لاک زنی قرار داده شده و استوانه نیز به دستگاه لاک زنی تغذیه می گردد ولاک به تدریج به استوانه اضافه می گردد.

 در مرحله ی چهارم به وسیله ی هوای آزاد استوانه و مواد همراه آن خشک می شود.

 در مرحله ی پنجم عکاسی انجام می پذیرد به طوری که فیلمهای را پورت بندی شده بر روی شابلون چسبانده شده و در داخل دستگاه برای چاپ آماده می شود. بعد از عکاسی به دو طرف شابلون حلقه زده می شود.

 در مرحله ی ششم شستشوی شابلون انجام می پذیرد و بعد از شستشو عمل ظاهرسازی شابلون انجام می گیرد و شابلون خشک می شود.

 در مرحله ی هفتم یکبار دیگر چربی گیری نیز انجام گرفته و دوباره به صورت کامل خشک می شود.

 در مرحله ی هشتم شابلون داخل خشک کن حرارتی با دمای 250 درجه به مدت 5/1 ساعت قرار می گیرد تا اینکه لاک همراه شابلون پخت شود و به رنگ سبز دربیاید.

 در مرحله ی نهم به دو سر شابلون رینگ زده می شود که این عمل بر روی دستگاه رینگ زنی انجام می پذیرد و باید در این مرحله موارد کنترلی صورت بپذیرد تا در مراحل استفاده مشکلی پیش نیاید.





 12 ) بخش کنترل کیفیت :

در مهندسی و تولید صنعتی، بخش کنترل کیفیت و مهندسی کیفیت به بخشی گفته می‌شود که به درست کردن روش‌هایی مشغول است تا کارخانه بتواند به‌وسیله آن روش‌ها از مرغوبیت و مشتری‌پسند بودن کالاهای تولیدی خود مطمئن گردد. این روش‌ها و سیستم‌ها معمولاً با همکاری با دیگر رشته‌های مهندسی و بازرگانی طراحی می‌شوند.

یکسان بودن تقریبی برجسته‌کاری‌های ستون ها و دیوارهای تخت جمشید، نیایشگاه‌های مصری و یونانی و دیگر سازه‌های باستانی نشانگر اینست که موضوع کنترل کیفیت از دیرباز نزد بشر وجود داشته است.

عمده بحث كنترل كیفیت مربوط به انجام نمونه گیری از محصولات ، بازرسی آن نمونه‌ها و تعمیم نتایج به كل انباشت محصول است كه بر اساس روش های آماری انجام می گیرد . از دیگر روش های مورد استفاده در كنترل كیفیت ، كنترل فرایند تولید محصول به جای كنترل محصول تهیه شده است كه با استفاده از روش های آماری مانند SPC و ... انجام می گیرد. مبحث كنترل كیفیت ، جایگاه ویژه ای در مباحث نظام های جامع مدیریت كیفیت دارد.



 اما به دلیل وضعیت بد اقتصادی و رکودهای جهانی و برنامه های تعدیل نیرو بخش کنترل کیفیت یکی از بخش های کم کاربرد نامیده می شود و برای کاهش هزینه های جانبی سیستم این بخش حذف می گردد.

 کارخانه ی مادبافت نیز دارای بخشی به این نام بوده است و فعالیت این بخش برای کارخانه بسیار قابل توجه بوده اما به دلیل رکود موجبات حذف آن پدید آمده و در حال حاضر وظیفه ی کنترل کیفیت به وظایف سر شیفت های تولید ابلاغ گشته که این امر حرکتی بسیار اشتباه می باشد زیرا هیچ گاه یک فرد کارفرما توانایی قبول اشتباهات خویش از سوی خود نمی باشد.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی شرکت مادبافت , کاراموزی شرکت مادبافت , کارورزی شرکت مادبافت , دانلود گزارش کارآموزی شرکت مادبافت , شرکت مادبافت , شرکت , مادبافت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر