پروژه کارآفرینی طرح تولید کیک و کلوچه در 52 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
پروژه کارآفرینی طرح تولید کیک و کلوچه در 52 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه:
از آنجائیكه این طرح ماهیتاً دارای ارزش افزوده پائین می باشد وقسمت اعظم قیمت تمام شده را مواد اولیه آن تشكیل میدهد لذا با تغییر در تكنولوژیهای تولید كه آنها در نوع خود بسیار محدود می باشد تغییرات خیلی ناچیزی در قیمت تمام شده ایجادمی شود. لذا ویژگیهای برتر و بالاتر در این طرح صرفا مربوط به كیفیت تولید محصول می باشد كه لازمه كنترلهای كیفیت در مرحله خمیرگیری و پخت و بسته بندی را طلب می نماید و در كنار اینها توجه به ذائقه مصرف كننندگان نیز حائز اهمیت می باشد در این طرح نیز تكنولوژی متداول تولید كیك وكلوچه استفاده شده است و قیمت تمام شده محصول براحتی قابل رقابت با محصولات مشابه داخلی می باشد.
نقطه سربسر تولید:
در نقطه سربسر تولید در آمد حاصل ا زفروش معادل مجموع هزینه های ثابت و متغیر تولید خواهد بود
هزینههای متغیر+ هزینه های ثابت اولیه= درآمد حاصل از فروش
(مقدار تولید× هزینه متغیر واحد محصول) + هزینه ثابت سالانه= قیمت فروش واحد× مقدار تولید در نقطه سربسر
نقطه سر بسر
تن278 XC=
نقطه سربسر تولید معادل قریب6/55% ظرفیت تولید طرح می باشد كه با توجه به سادگی تولید محصول و پائین بودن سطح پیچیدگی دستگاههای خط تولید كه موجب سهولت نگهداری تعمیرات آنها می گردد. كارخانه قادر خواهد بود همواره در ظرفیتی بمراتب بالاتر از نقطه سربسر و درحد ظرفیت 500 تن درسال كاركند.
نرخ بازدهی سرمایه:
سود ویژه كارخانه پس از كسر مالیات در سال اول سالانه000/616/23 ریال و در سالهای بعد در جدول سود وزیان برآورده شده است. (بدیهی است با توجه به آئینامه های مالیات در هر
مقطع زمانی و در شرایط خاص مبلغ سود تغییر پیدا كند. ضمنا مالیات معادل 205% سود عملیاتی در نظر گرفته شده است) و از طرفی با توجه به اینكه مبلغ سرمایه گذاری ثابت معادل 417/190/64 ریال می باشد لذا نرخ برگشت سرمایه و مدت آن بشرح زیر محاسبه میشود.
= نرخ برگشت سرمایه ثابت
= نرخ بركشت سرمایه ثابت
1
سال 2/3=100*1 =مدت برگشت سرمایه
نرخ برگشت
ملاحظه می شود كه سرمایه گذری ثابت طرح پس از 2/3 سال بر می گردد. وزمان برگشت با توجه به نوع كارخانه زمان مناسبی است و طرح از أین نظر دارای توجیه كافی است.
وابستگی طرح از نظر ماشین آلات به خارج و جود ندارد و فقط در صورتی كه آرد وشكر را محصول وارداتی تصور كنیم كارخانه از نظر مواد اولیه به خارج وابسته است و دو قلم فوق الذكر نیز از سوی دولت وارد و در اختیار كارخانجات قرار داده می شود. و با فرض فوق می توان گفت ارزش افزوده حاصل صدر صد در داخل كشور ایجاد می شود و سرمایه گذاری ثابت سرانه طرح 724/937/4 ریال می باشد كه حاكی از اشتغال زائی نسبتا خوب طرح میباشد.
جهت تكمیل بحث مربوط به توجیه اقتصادی طرح درصد ارزش افزوده از قیمت تمام شده نیز محاسبه می گردد.
25197070 ارزش افزوده سالانه
100* =100* درصد ارزش افزوده از قیمت تمام شده محصول
264610000 قیمت تمام شده محصول سالانه
5/9%= درصد ارزش افزوده از قیمت تمام شده محصول
پائین بودن درصد ارزش افزوده حاكی از این مطلب است كه قسمت اعظم بهای تمام شده محصول را مواد اولیه تشكیل دهنده محصول شامل می شود. و علیرغم سود آوری طرح ارزش افزوده طرح پایین است و جز ازجهت تامین تقاضا در جامعه به محصول تولیدی دلیل و توجیه اقتصادی دیگر برای احداث كارخانه تولید كیك و كلوچه در كشور وجود ندارد و بدلیل پائین بوده ازش افزوده و از طرفی بدلیل اینكه شكر و آرد كه ماده اولیه اصلی كارخانه می باشد و وارداتی هستند صادرات این محصول نیز نمی تواند در اقتصاد كلان كشور تاثیر نسبی مثبت داشته باشد. و صادرات این محصول در واقع صادرات مجدد آرد وشكر وارداتی و انرژی ارزان می باشد كه مقرن بصرفه نیست.
كیك وكلوچه كه با توجه به سابقه دیرینه تولید آن استادكاران فراوانی در این زمینه تربیت شده اند. درحال حاضر با استفاده از ماشین آلات ساخت داخل بنحو مطلوبی در كارخانجات تولید كیك و كلوچه در سطح كشور تولید وعرضه می شود. پروسه تولید كیك و كلوچه درصفحه
محاسبه انرژی مصرفی:
با توجه به اینكه مصرف برق ماشین آلات و روشنائی محوطه و ساختمان 8 ساعت در روز می باشد و كارخانه 270 روز در سال كار می كند:
كیلوات69120=270×8×32=مصرف انرژی در سال
مصرف آب:
3900=13×300=آب مصرفی روزانه در تولید
مصرف گازوئیل:
-گازوئیل مصرفی دستگاه فر روزانه 300 لیتر می باشد.
- گازوئیل مصرفی برای گرمایش به ازای 28 لیتر در هر متر مربع زیر بنا در سال محاسبه می شود.
لیتر 95245=507×28+270×300=جمع كل گازوئیل مصرفی درسال
مصرف بنزین ونفت
-بنزین مصرفی برای یكدستگاه وانت بارنیسان درروز 20 لیتر در نظر گرفته می شود.
لیتر 5400=270×20=بنزین مصرفی سالانه
نفت مصرفی روزانه:
-نفت مصرفی روزانه برای مصارف متفرقه 5/3 لیتر در روز درنظر گرفته می شود.
675=270×5/2=نفت مصرفی سالانه
آشنائی با مشخصات فنی دستگاه فر
دستگاه فركه جهت كیك وكلوچه و سایر محصولات غذائی نظیرنان فانتزی وغیره نیز بكار میرود در حال حاضر دو نوع در داخل كشور ساخته می شود:1- نوع گردان 2- نوع طبقه ای
در این طرح از نوع طبقه أی استفاده می گردد دستگاه فر ازنوع طبقه أی می باشد و كیك وكلوچه پس از اینكه به اندازه و شكل مورد نظر د رآمدند در داخل سینی به ابعاد 90×60 یا 60×40 چیده و در طبقات فرچیده می شود. در هر طبقه تعداد 4 عدد سینی حدود تعداد 65 عدد كیك یا كلوچه قرار داده میشود. مدت زمان پخت بین 15تا 25 دقیقه می باشد.
اگر وزن هر كیك یا كلوچه را بطور متوسط 75 گرم در نظر بگیریم ظرفیت سالانه فر برای 270 روز كار در سال محاسبه می گردد.
لازم به توضیح است پس از كسر ساعت ناهار و نماز در هر شیفت مدت زمان واقعی كار در طول هر شیفت 7 ساعت فرض می شود.
ضمناً مدت زمان هر پخت 20 دقیقه مفرض می شود.
تعداد دفعات پر وخالی شده فرد در طول روز
60*7
21= 21 مرتبه می باشد
20
وزن واحد محصول مرتبه
گرم 75 * 65 * 4 * 5 * 21 = ظرفیت روزانه فر
عدد در هر سینی تعداد سینی
تن در روز 2= ظرفیت روزانه فر
در محاسبه هزینه های قبل از بهره برداری فرض می شود:
الف: ضرورتی به آموزش كاركنان در قبل از بهره برداری وجود نداشته و هزینه أی برای آن منظور نمی شود.
ب: مدت بهره برداری آزمایشی 15 روز است كه 80% از تولیدات در این15 روز با كیفیت خوب و قابل عرضه به بازار است و 20% دیگر جزء ضایعات زمان بهر برداری آزمایشی وجزء هزینه قبل ا زبهره برداری منظور میشود. ضمنا فرض می شود در این15 روز كارخانه با 50% ظرفیت كاركند و از آنجائیكه قیمت تمام شده واحد محصول در این مرحله از طرح مشخص نیست قیمت تمام شده هر كیلو محصول 600 ریال فرض می شود.
ج: مدت احداث كارخانه 18 ماه فرض می شود ولی از آنجائیكه وام از سوی بانك بصورت تدریجی پرداخت می شود لذا كارمزد وام بمیزان 10% برای یكسال به عنوان هزینه قبل از بهره برداری منظور می شود.
قسمت سوم- اطلاعات مربوط به بازار محصول
1- تعداد واحدهای مشابه موجود در داخل و ظرفیت آنها ذكر شود(با ذكر ماخذ)
در اكثر شهرهای ایران بصورت سنتی وصنعتی وجود دارد كه تقریبا واحدهای صنعتی را چهل واحد در سراسر كشور تخمین می زنند كه اگر بطور متوسط ظرفیت هر واحد را 500 تن در سال بحساب آوریم كل ظرفیت تولیدی000/20 تن تولید كیك و كلوچه داریم.
2- چنانچه كالا وارداتی است میزان واردات درآخرین 5 سالی كه آمار منتشر شده به تفكیك ذكر گردد( با ذكر منابع) خیر واردات آن ممنوع می باشد.
3- اگر كالا صادارتی است، مقدار صادرات در5 سالی كه آمار منتشر شده به تفكیك ذكر شود(با ذكر منابع) صادرات آن آزاد می باشد و در پایان طرح بصورت ضمائم ارائه شده است.
4- روند مصرف محصول طی5 سال گذشته و پیش بینی مصرف در 5 سال آینده بدلیل آنكه كالای مورد نظر مصرفی غذائی می باشد و در 5 سال گذشته هر آنچه تولید شده بمصرف رسیده است.
5- تولید كنندگان عمده جهانی این كالا چه كشورهائی هستند؟( در صورت دسترسی به منابع).
كلیه كشورها خاور میانه و آسیایی
قسمت چهارم- اطلاعات مربوط به دانش فنی
اگر تولید كالای مورد نظر متكی به دانش فنی وكمكهای فنی خارجی است، اطلاعات زیرا ارائه گردد. در صورتیكه پیشنهاد مقدماتی در اینمورد وجود دارد ضمیمه گردد.
1- نوع قرار دادی كه در نظر دارید معتقد نمائید؟ خیر
2- مدت قرار داد به تفكیك مدت اجرای طرح ومدت اعتبار قرار داد؟ خیر
3- مبلغ قرار داد به تفكیك نوع هزینه ونحوه پرداخت آن؟ خیر
4- برنامه مقدماتی آموزش فنی كاركنان در داخل و خارج از كشور را مشخص كنید.
در صورت نبود نیروی كارگر ماهر در محل اجرای میتوان برای مدت2 ماه سه نفر را در واحدهای تولیدی در داخل كشور برنامه آموزش در نظر گرفت، لكن با فرض اینكه تامین انسانی مورد نظر برای طرح امكان پذیر می باشد هزینه أی برای این مورد پیش بینی نشده است.
5- چنانچه قرار داد محدود به نصب و راه اندازی ماشین آلات توسط كمپانی خارجی است، تعداد كارشناس و مدت اقامت آنان را در ایران مشخص كنید.
چنانچه اطلاعاتی در زمنه های واردات وصادارت، روند مصرف، تولید كنندگان جهانی بامطالب مستند دیگری دارید ذكر نماید.
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
برچسب ها : پروژه کارافرینی طرح تولید کیک و کلوچه , طرح توجیهی تولید کیک و کلوچه , کارآفرینی طرح تولید کیک و کلوچه , دانلود پروژه طرح تولید کیک و کلوچه , دانلود کارآفرینی طرح تولید کیک و کلوچه , طرح توجیه فنی تولید کیک و کلوچه , توجیه اقتصادی طرح تولید کیک و کلوچه , طرح تولید کیک و کلوچه , طرح تولید , کیک , کلوچه