زمینه و هدف تعارض و اختلاف نظر كاركنان در یك سازمان جزء طبیعت زندگی شغلی سازمانهای اجتماعی است و مدیریت تعارض یكی از مشكلترین و در عین حال مهمترین وظایف هر مدیر است كه میتواند بازدهی و بهرهوری سازمان را افزایش دهد پژوهش حاضر با هدف كلّی تعیین آگاهی، نگرش و عملكرد مدیران دانشكده علوم پزشكی شاهرود در زمینه مدیریت تعارض انجام شد
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
بررسی آگاهی، نگرش و عملكرد (KAP) مدیران دانشكده علوم پزشكی شاهرود در زمینه مدیریت تعارض
چكیده
زمینه و هدف: تعارض و اختلاف نظر كاركنان در یك سازمان جزء طبیعت زندگی شغلی سازمانهای اجتماعی است و مدیریت تعارض یكی از مشكلترین و در عین حال مهمترین وظایف هر مدیر است كه میتواند بازدهی و بهرهوری سازمان را افزایش دهد. پژوهش حاضر با هدف كلّی تعیین آگاهی، نگرش و عملكرد مدیران دانشكده علوم پزشكی شاهرود در زمینه مدیریت تعارض انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی (كاربردی) كه در سال 1385 انجام شد، با توجه به محدود بودن جامعه پژوهش و نیاز به اطلاعات دقیق، تمام مدیران به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند؛ به منظور جمعآوری دادهها، پرسشنامهای مشتمل بر 6 سؤال عمومی و 51 سؤال اختصاصی در مورد آگاهی، نگرش و عملكرد مدیران در زمینه تعارض تهیه و جهت تكمیل در اختیار مدیران قرار گرفت. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS وINSTAT و آزمونهای آماری Pearson، Spearman و t در سطح معنیداری 05/0P£ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: 6/7% از افراد مورد پژوهش مدیر ارشد، 3/30% مدیر میانی و 1/62% مدیر پایه بودند؛ 4/39% از آنان زن و6/60% مرد بودند. مدرك تحصیلی 7/16% از مدیران كمتر از لیسانس و 3/83% لیسانس و بالاتر بود. سابقه خدمت 3/27% از آنان زیر 10 سال و بقیه بیش از 10 سال بود. فقط 1/6% از مدیران در زمینه مدیریت تعارض دوره آموزشی را طی كرده بودند. میزان آگاهی افراد مورد پژوهش، با میانگین2/14 (از 20) در حدّ متوسط، نمره نگرش آنان با میانگین 6/45 (از 55) مثبت و میانگین نمره عملكرد آنان 8/11 (از150) و در حدّ خوب ارزیابی شد.
نتیجهگیری: با توجه به لزوم آگاهی لازم و نگرش مثبت نسبت به مدیریت تعارض و نقش آن در عملكرد آگاهانه مدیران در این زمینه، میتوان اظهار داشت كه برگزاری دورههای آموزشی در این زمینه برای مدیران و ایجاد مهارتهای لازم در استفاده از روشهای مدیریت تعارض در آنان، میتواند در بازدهی و بهرهوری سازمان نقش مؤثری ایفا نماید.
مقدمه
در تمامی ادوار زندگی بشر، تعارض، كشمكش و اصطكاك بین منافع رئیس و مرئوس، كارفرما و كارگر، ارباب و رعیت وجود داشته است. تعارض، واقعیتی است كه بشر در طول تاریخ با آن آشنا بوده، ولی متأسفانه به دلیل عدم مدیریت صحیح، بیشتر تعارضات به ستیزهجویی و دشمنی مبدل شده است (2،1).
امروزه جوامع بشری به علت پیشینه ناخوشایندی كه از تعارض دارند، به آن به عنوان یك پدیده منفی مینگرند. خانم ماری پاركر فالت به تعارض به عنوان یك مسأله بد و زیانآور نگاه نمیكند؛ وی میگوید: از طریق روابط انسانی مناسب، میتوان از تعارض موجود در راه پیشبرد اهداف سازمانی استفاده كرد. در مقابل التون مایو تعارض در سازمان را یك بیماری اجتماعی میداند (3). رابینز تعارض را فرایندی میداند كه در آن یك طرف عمداً سعی میكند كوشش طرف مقابل، گروه یا فرد دیگری را در نیل به اهداف مورد نظر سدّ نماید یا باعث محرومیت وی شود (5،4).
تعارض به علل گوناگون بین افراد و گروهها ظاهر میشود. تفاوتهای ادراكی، شخصیتی، اعتقادی، سیاسی و مانند آن از یك طرف و استنباطهای مختلف در مورد هدفهای فرد، سازمان و جامعه از سوی دیگر، تعارضات گوناگونی را در محیطهای كار دستهجمعی ایجاد میكند (7،6).
اسماعیلی نشان داد كه تفاوتهای قومی، زبان، گویش، تعداد زیردستان، عدم اعتماد مدیر به كاركنان، تحمیل خواستههای مدیر به زیر دستان و رقابت، از جمله عوامل مؤثر بر ایجاد تعارض درون سازمانی میباشد
جهت دریافت فایل بررسی آگاهی، نگرش و عملكرد (KAP) مدیران دانشكده علوم پزشكی شاهرود در زمینه مدیریت تعارض لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
برچسب ها : بررسی آگاهی، نگرش و عملكرد (KAP) مدیران دانشكده علوم پزشكی شاهرود در زمینه مدیریت تعارض , دانلود بررسی آگاهی، نگرش و عملكرد (KAP) مدیران دانشكده علوم پزشكی شاهرود در زمینه مدیریت تعارض , مدیریت , آگاهی , نگرش , عملكرد , مدیریت تعارض , دانشكده علوم پزشكی شاهرود