فصل اول مقدمه بخش اول مقدمه حیات نظامی ملتها ثمره كوششها و تلاشهای آن در راه توسعه و تعالی تجهیزات و ابزارهای به كار گرفته شده در جنگها و دفاع از سرزمین خود بوده است و از طرفی جوامعی توانسته اند بهترین و بیشترین استفاده از امنیت جامعه خود را به برند كه بیشترین تلاش آنها در حفظ و نگهداری و توسعه تكنولوژی سلاحهای دفاعی خود نموده اند و اغلب
قیمت فایل فقط 2,900 تومان
كارخانجات و كارگاههای جدید در مهاجا
فصل اول: مقدمه
بخش اول: مقدمه
حیات نظامی ملتها ثمره كوششها و تلاشهای آن در راه توسعه و تعالی تجهیزات و ابزارهای به كار گرفته شده در جنگها و دفاع از سرزمین خود بوده است و از طرفی جوامعی توانسته اند بهترین و بیشترین استفاده از امنیت جامعه خود را به برند كه بیشترین تلاش آنها در حفظ و نگهداری و توسعه تكنولوژی سلاحهای دفاعی خود نموده اند.
و اغلب مشكلاتی كه از ناحیه امنیتی یك كشور را تهدید میكند فقدان سلاحهایی است كه در مقابل تجاوزات دشمن قابلیت انعطاف نداشته وفرصتها را در زمانی كه میتوانستند به توسعه سلاحهای تكنولوژی و دفاعی بپردازند از دست داده اند. و یا در نگهداری تجهیزات خود كوتاهی نموده اند و ركود در پیشرفت.
و از جهتی امروزه ارتش های بزرگ دنیا شالوده و اسا قدرت رزمی خود را بر پایه پیشرفت صنایع و كارخانجات پشتیبانی كننده و قدرت نگهداری از تجهیزات بنا نهادند، این ارتش ها اخیراً سرمایه گذاری عظیمی برای طراحی و بكارگیری تكنولوژی در كارخانجات و كارگاههای تعمیراتی خود نموده و با این روش توانسته اند تا حدودی نقاط ضعف موارد تعمیراتی خود را برطرف نمایند. قدرت نگهداری یك نیرو زمانی نقش حیاتی می یابد كه تحت محاصره اقتصادی قرار گیرد و صنایع پشتیبانی لجیستیكی آن كشور را از طرف كشورهای سازنده سلاحها دچار نحریم تسلیحاتی شود. كشور ما نیز از تبتدای جنگ تحمیلی تحت تحریم تسلیحاتی قرار گرفته و بعلت تحریم های بوجود آمده كه خجم زیادی از تجهیزات نهاجا بخصوص تجهیزات آفندی (هواپیماها) و پدافنذی (رادارها، تجهیزات و توپهای زمین به هوا) كه اكثراً ساخت كشورهیا غربی علی الخصوص امریكا بوده زویم گیر شده اند. علی رغم اینكه در طول جنگ تحمیلی و بعد از آن توانستیم دشمنان را از رسیدن به اهدافشان ناكام بنمائیم اما كاملاً نتوانستیم به سامان دادن بعضی از واحدهای پشتیبانی كننده ازجمله كارخاتجات نهاجا آنطور كه شایسته است بپردازیم و نارسائیهای موجود را مرتفع نمائیم.
و عواملی وجود داشته و دارند كه در كاهش كارآئی این كارخانجات موثر بوده و تاكنون چاره یا اندیشیده شنده است و فقدان تجهیزات مورد نیاز و شعبات مورد نیاز و نبودن یك ساختار سازمانی مناسب و نبودن یك مدیریت توانمند و فقدان یك سیستم ایمنی مناسب در محیط كارخانجات و فقدان آموزش های مورد لزوم كاركنان كارخانجات متغیرهایی هستند كه در كاهش كارآئی مؤثر هستند و محقق در صدد است این نارسائیها را از نزدیك مورد ارزیابی قرار داده و جهت مرتفع كردن این مشكلات راه كارهائی ارائه نمایند باشد تا در هرچه بهینه استفاده نمودن از این كارخانجات بتواند در پشتیبانی لجستیكی یگانهای نهاجا در نهایت بالا رفتن توان عملیاتی نهاجا میباشد مؤثر افتد.
بخش دوم: بیان و تشریح مسأله مورد تحقیق
الف- تشریح مسئله: در نیروی هوائی كارخانجاتی در ابعاد مختلف وجود دارند كه هركدام به نحوی در پشتیبانی یگانهای تعمیر و نگهداری نهاجا مؤثر میباشند بخصوص كارخانجاتی كه مورد بحث هستند در فرماندهی لجستیكی نهاجا وجود دارند و عمدتاً در راستای ساخت قطعات مورد نیاز یگانهای نهاجا و ریخته گری و قالب سازی و تراشكاری اقلامی كه مورد نیاز نهاجا میباشند فعالیت میكنند.
بدلیل ذاتی این قسمت ها و نوع كاری كه انجام می دهند به مهارتهای خاص و مدیریت خاص و ایمنی مطابق استاندارد و تجهیزات خاص و مسائل دیگر را میطلبد تا بتواند از حداكثر ظرفیت آنها استفاده گردد.
و استفاده بهینه از این كارخانجات با توجه به وضعیت حاكم بر نیروهای مسلح بخصوص نیروی هوائی در وضعیت فعلی كه با تحریم اقتصادی دولتی كه این سلاحها را در اختیار نهاجا قرار داده اند مواجه میباشد اولویت اجتناب ناپذیرند اما این كارخانجات علی رغم فعالیتهای چشم گیری كه انجام داده اند آلانطور كه انتظار می رفت و مورد نظر بود بعلت مشكلات نتوانسته اند بهره مورد نظر را ارائه نمایند و بعضاً در فراهم كردن نیازمندی هالی نهاجا ناتوان بوده اند فلذا خواهان بررسی در رابطه با عواملی است كه در صورت رفع آن بتوان اقدام موثر در جهت بالا بردن توانائی تعمیراتی و لجستیكی كارخانجات ایجاد نمود.
ب- تعیین حدود مسئله (سئوالات تحقیق)
1- آیا فقدان تجهیزات موجود باعث كاهش كارآئی كارخانجات نهاجا گردیده است.
2- آیا ساختار سازمانی فعلی كارخانجات باعث كاهش كارآئی كارخانجات نهاجا گردیده است.
3- آیا وضعیت مدیریت فعلی باعث كاهش كارآئی كارخانجات نهاجا گردیده است.
4- آیا وضعیت ایمنی كارخانجات باعث كاهش كارآئی كارخانجات نهاجا گردیده است.
5- آیا وضعیت آموزش فعلی ماركنان كارخانجات باعث كاهش كارآئی كارخانجات نهاجا گردیده است.
ج- بیان مسئله:
تأثیر عوامل (تجهیزات موجود، ساختار سازمانی، وضعیت مدیریت، وضعیت ایمنی و وضعیت آموزش فعلی) در كاهش كارآئی كارخانجات موجود در نهاجا چگونه بوده است.
بخش سوم: هدف از انجام تحقیق:
الف – هدف كلی:
هدف كلی از انجام این تحقیق تعیین تأثیر عوامل (تجهیزات، ساختار سازمانی، وضعیت مدیریت، وضعیت ایمنی، وضعیت آموزش فعلی) در كاهش توان كارخانجات نهاجا می باشد.
ب- اهداف اجرائی:
در اخداف اجرائی سعی گردیده است وضعیت و عوامل كاهش توان كارخانجات مورد بررسی قرار گیرد. كه این اهداف عبارتند از:
(1) تعیین میزان تأثیر تجهیزات موجود و كاهش كارآئی كارخانجات نهاجا
(2) تعیین میزان تاثیر ساختار سازمانی فعلی كارخانجات در كاهش كارآئی آنها
(3) تعیین میزان تأثیر وضعیت فعلی مدیریت در كاهش كارآئی كارخانجات نهاجا
(4) تعیین میزان تأثیر ایمنی فعلی كارخانجات در كاهش كارآئی آنها
(5) تعیین میزان تأثیر آموزش فعلی كاركنان كارخانجات در كاهش كارآئی آنها
بخش چهارم: اهمیت موضوع مورد مطالعه
جمهوری اسلامی ایران از نظر منابع انرژی یكی از ثروتمندترین كشورهای جهان می باشد و به علت قرار گرفتن در منطقه ای پرآشوب خاورمیانه و دارا بودن موقعیت عالی ژئوپولتیك از گذشته هیا دور همواره مورد توجه قدرتهای بزرگ استعماری بوده است. و لذا استقلال نظامی و وجود یك نیروی نظامی قدرتمند به منظور جلوگیری از مطامع بیكانگان بسیار مهم بوده و در این راستا نیروی هوائی كه یك نیروی نظامی جهت حراست از آسمان كشور میباشد آمادگی این نیرو بسیار حائز اهمیت بوده و در این راستا هر اندازه تجهیزات آفندی و پدافندی در وضعیت مطلوبتری باشند این نیرو قادر به اجرای بهتر مأموریت خود خواهد بود.
از طرفی اهمیت تعمیر و نگهداری و نقش یگانهای پشتیبانی كننده ازجمله كارخانجات نهاجا زمانی كه محاصره اقتصادی در كشور حاكم باشد بسیار حائز اهمیت بود.
در صورتیكه محقق بتواند عواملی را كه باعث ضعف و ركودكاری یگانهای پشتیبانی كننده ازجمله كارخانجات در نهاجا گردیده مورد بررسی قرار دهد و بمنظور برطرف آنها راه كارهای مناسبی ارائه دهد می توان امیدوار بود كه نهاجا با تكیه بر توان خود در هر زمان بخصوص در زمان محاصره اقتصادی تا حد زیاد تجهیزات خود را سرپا نگه داشته و باعث بالا رفتن نتوان عملیاتی نهاجا گردد.
بخش پنجم: فرضیه ها و فرضیه های اهم
الف- فرضیه ها
1- میزان آموزشهای ارائه شده به كاركنان كارخانجات در بالا رفتن كارآئی كارخانجات موثر است.
2- میزان تجهیزات واگذاری به كارخانجات در بالا رفتن كارآئی موثر است.
3- میزان ایمنی اعمال شده در سطح كارخانجات در بالا رفتن كارآئی كارخانجات مؤثر است.
4- میزان آگاهی مدیران كارخانجات در بالا رفتن كارآئی كارخانجات مؤثر است.
5- ساختار سازمانی كارخانجات در بالا رفتن كارآئی كارخانجات موثر است.
ب- فرضیه های اهم:
بعلت اهمیت فرضیه های فوق كلیه آنها جزو فرضیه های اهم منظور میگردند.
فصل دوم:
مطالعه منابع
بخش اول: مطالعه تحقیقهای انجام شده قبلی
بخش دوم: مصاحبه با افراد صاحب نظر
بخش سوم: مطالعه منابع و مدارك و مقالات مرتبط با موضوع و مسئله مورد تحقیق
فصل دوم: مطالعه منابع
بخش اول: مطالعه تحقیقهای انجام شده قبلی
با نگرش به بررسی های انجام شده از آرشیو پایان نامه های دانشجویان در دافوس هیچگونه موردی كه مشابه موضوع تحقیقی اینجانب باشد جهت بهره برداری بدست نیامد.
بخش دوم: مصاحبه با افراد صاحبنظر
بمنظور دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با موضوع تحقیقی مصاحبه ای با تنی چند از مسئولین و صاحبنظران انجام گردید كه در ذیل ملاحظه می فرمائید.
از سرهنگ فرج الله – مرادی جانشین محترم آمادگاه تعمیر و نگهداری نهاجا سئوال گردید.
سئوال – به نظر جنابعالی چه عواملی می توانند در اجرای فعالیت های كارخانجات مؤثر باشند.
كارخانجات فعلی نهاجا در موقعیت فعلی با توجه به محاصره اقتصادی میتواند نقش عمده یا را در پشتیبانی از یگانهای لجستیكی بعمل آورند. اما بدلیل اینكه این كارخانه ها بسیار قدیمی بوده و تجهیزات مدرن مطابق روز جایگزین نشده و از طرفی كاركنان این كارخانه بعلت قدیمی بودن و فقدان پرسنل جوان از تحرك كافی برخوردار نبوده و متخصصین مورد نیاز بخصوص در بعد متخصصین دانشگاهی بسیار محدود و انحصاراً از پرسنل وظیفه استفاده میگردند كه اینها هم بسیار محدود هستند و تغییر نیافتن سیستم ایمنی و نیاز مبرم به این كارخانه ها محدودیتی را بوجود آورده بطریقی كه فرضاً در كارخانه ذوب فلزات بعلت آلودگی بیش از حد كارخانه تعدادی از پرسنل دچار ناراحتی تنفسی گردیده و كارآئی خود را از دست داده اند.
و هم چنین در بعد فراگیری آموزشهای مدرن بعلت محدودیت پرسنل و نبودن امكانات آنطور كه لازم است اقدام نمی گردد و امیدواریم كه امكانات مورد لزوم فراهم گردد بخصوص بودجه و اعتبارات مورد نیاز تأمین گردد تا بهبودی در فعالیت های این كارخانه بوجود آید.
سئوال دوم: به نظر جضرتعالی كمبودهای این كارخانجات را در شرایط فعلی چگونه ارزیابی میكنید.
پتسخ: كمبودهای این كارخانه ها در وحله اول عدم وجود مهندسین مورد نیاز و فقدان كارگاههائی كه بایستی بمنظور تكمیل كارها و استاندارد بودن اقلام بعمل آید و از نظر متالوژی كه ضرورت یك كارخانه بوده بعلت فقدان فقدان تجهیزات آزمایشگاهی و متخصصین تقریباً در حال بسیار ضعیف عمل میكند. و بعلت عدم تماس با كارخانه های بسیار از از زمان و حتی سازكمان های نظامی مثل صنایع دفاعی از نقاط قوت و ضعف آنها نیاز آگاهی چندانی وجود ندارد. و از طرفی چون یك ارتباط سازمانی مناسبی بین این كارخانه و جهاد خودكفایی وجود ندارد لذا همسوئی فعالیت یعنی از قسمت ها بعضاً مشهود بوده است.
از سرهنگ ناصر – ادیبی جانشین معاونت تعمیر و نگهداری سئوالات ذیل پرسیده شد:
1- به نظر حضرتعالی این كارخانه تا چه اندازه در پشتیبانی تعمیر و نگهداری فعالیت دارند.
پاسخ: این كارخانه ها در وضعیت فعلی قادر به انجام خدمات خوبی در جهت پشتیبانی لجستیكی از یگانهای تعمیر و نگهداری در بعد ساخت بعضی از قطعات مورد نیاز و تأمین قالب های مورد نیاز و هم چنین ساخت پمپ های صنعتتی در كارخانه ذوب فلزات و تأمین سایر نیازمندیهای یگانی تعمیراتی نهاجا بوده اند.
سئوال 2- به نظر حضرتعالی وضعیت مناسب این كارخانجات چگونه میباشد؟
این كارخانجات همانطور كه در سئوال اول بعرضتان رساندن بسیار مفید هستند اما میتوان با تأمین پاره ای از نیازمندیها و نارسائیهای موجود در این كارخانه بهره بهتری گرفت. كارخانجات بعلت بافت قدیمی و پرسنل قدیمی اكثراً دارای تحصیلات در حد سیكل بوده و امروزه تكنولوژی پیشرفت نموده و نیازمند افراد مستعدتر و تواناتر بوده و در ضمن بعلت عدم وجود مهندسین مورد نیاز و نبودن متخصصین دانشگاهی بعضاً كارها با تجربه كاركنان فعالیت میكند تا با استفاده از علوم و تكنولوژی جدید..
در ثانی این كارخانجات بایستی متحول گردند از تظر تأسیساتی و ساختمانی و نصب سیستم های ایمنی تا برابر استانداردهای موجود عمل كنند اما بعلت كمبود بودجه اقدامات چمدانی انجام نگرفته در ضمن دستگاههای ساخت قطعات بهضاً بیضی تراش هنوز در این كارگاهها وجود ندارند و بعلت دستمزد كم هم تعداد زیادی از پرسنل كه دارای تجارب خوبی هستند خواهان ترك خدمت هستند تا بتوانند در بازار كار بیرون فعالیت نمایند
جهت دریافت فایل كارخانجات و كارگاههای جدید در مهاجا لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 2,900 تومان
برچسب ها : كارخانجات و كارگاههای جدید در مهاجا , دانلود كارخانجات و كارگاههای جدید در مهاجا , كارگاههای جدید , كارخانجات , علوم اجتماعی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه