امروز: جمعه 11 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

وضعیت اشتغال و بیکاری جوانان

وضعیت اشتغال و بیکاری جواناندسته: علوم اجتماعی
بازدید: 31 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 50 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

مقدمه یکی از پدیده های زمان ما که جای کمترین مقابله در آن وجود دارد و پیشرفت آن به طریق مطمئن صورت می گیرد و به راحتی می توان وضع آن را در آینده پیش بینی کرد و شاید بیشترین عواقب را در خود پنهان دارد ، امر کهنسال شدن جمعیت است حق مسلم هر انسانی است که آزادانه شغلی را انتخاب نماید، شغلی که مورد علاقه او بوده و هم چنین مطابق با استعداد و

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

 وضعیت اشتغال و بیکاری جوانان

مقدمه :

" یکی از پدیده های زمان ما  که جای کمترین مقابله در آن وجود دارد و پیشرفت آن به طریق مطمئن صورت می گیرد و به راحتی می توان وضع آن را در آینده پیش بینی کرد و شاید بیشترین عواقب را در خود پنهان دارد ، امر کهنسال شدن جمعیت است . "

حق مسلم هر انسانی است که آزادانه شغلی را انتخاب نماید، شغلی که مورد علاقه او بوده و هم چنین مطابق با استعداد و تواناﻳﯽ های فردی او باشد تا از طریق آن بتواند امرار معاش کند، اما از آن چه که نباید غافل بود نوع شغل فرد است، یعنی فرد شغلی را انتخاب نماید که ارزش اقتصادی داشته باشد. منظور این است که آن شغل یا به تولیدات جامعه بیافزاید یا به خدمتی منجر گردد.

در جهان امروزه ما شاهد تغییر و تحولاتی سریع در زمینه­های علم، تکنولوژی و صنعت هستیم. تحولات علمی که در قرن اخیر در جوامع پیشرفته و صنعتی رخ داده، هم چنان به رشد تکاملی خود ادامه می­دهد و نتیجه آن اکتشافات و نوآوری هایی است که در خدمت بشر امروزی قرار می­گیرد. این تحولات نه تنها کره زمین را در بر گرفته و زندگی مردم را تغییر داده، بلکه علم و تکنولوژی امروزه، به قلب کهکشان ها کشانده شده و در عالم هستی سیر می کند. اکنون با تصور چنین دنیایی آیا ما از تأثیرات آن در امان خواهیم بود ؟

مسلماً خیر. زندگی ماشینی و دستاوردهای تولیدی آن به اکثر کشورهای جهان صادر می­شود. بنابراین ما دیگر نمی­توانیم در همان چهارچوب زندگی سنتی باقی بمانیم، بلکه باید برای پیشرفت هماهنگ با جهان پیش برویم و برای حصول به این مهم با نوآوری­ها و تکنولوژی­های جدید آشنا بشویم، این آشنایی خود مستلزم کسب تخصص در زمینه­های مختلف می شود و از آن جا که نیازهای انسان متفاوت می­باشد، لذا برای رفع این نیازها تخصص های متفاوتی نیز ضرورت پیدا می­کند و انواع رشته های تحصیلی وتخصصی به وجود می­آید. بنابراین پیشرفت صنعت و علم بر روی تمام شئون زندگی تأثیر گذاشته که ذکر آن از حوصله این تحقیق خارج است و ما فقط به تأثیری که بر مشاغل دارد می­پردازیم.

هرچه زندگی علمی­تر و صنعتی­تر می­شود افراد به همان اندازه احتیاج به فراگیری تخصص­های لازم برای رفع نیازهای خود پیدا می­کنند. جوامعی که نتوانند افراد متخصص به اندازه کافی تربیت کنند ناچار نیروی کار آنها به سوی مشاغلی روی می آورند که احتیاج به تخصص ندارد و از میان مشاغل بدون تخصص، شغلی را انتخاب می کنند که ساده تر و سودآوری آن سریع تر باشد بدون تردید روش معیشت و نوع شغل شهروندان در سیمای شهر تأثیر بسزایی می گذارد. افرادی که به مشاغل کاذب می پردازند چون مجوز قانونی برای کسب و کار ندارند، هرجا و هر گوشه از شهر را که فضای خالی داشته باشد به عنوان محل کسب خود انتخاب و وسایل خود را همان جا پهن وشروع به کار می کنند. این افرادکه در خیابان­های شهر به مشاغلی هم چون، سیگارفروشی، کوپن فروشی، دست فروشی، فال گیری و غیره مشغول­اند باعث به وجود آمدن یک بازار آشفته می­شوند، که از نظر اقتصادی خود تأثیر در بازار واقعی می گذارد، یعنی بازاری کاذب، درون بازار واقعی به وجود می آورد. در این میان احتکار کنندگان وکسانی که هدفشان فقط پول است از این بازار کاذب و آشفته سود جسته و باعث نایاب شدن بعضی کالاها می شوند، یعنی به جای این که این کالاها را با قیمت مناسب در اختیار خرده فروشان جهت مصرف مردم قرار دهند به همین افراد با قیمت بیشتر می فروشند و بازار سیاه ایجاد می کنند. از نظر اجتماعی مشاغل کاذب، باعث تغییراتی در سیمای شهر شده اند. این تأثیرات به این صورت می باشد که تجمع آن ها باعث سد معبر، مشکلات تردد، ترافیک، مسایل اخلاقی وغیره می گردد.

نظری ساده ولی عمیق بر مشاغل کاذب آمیخته در چهره ی شهر اهواز نشان می دهد که افراد دارای شغل کاذب برای کار خود زمان و مکان مشخصی ندارند، اما به طور تقریبی می توان گفت این افراد، بیشتر صبح ها و عصرها در خیابان ها و چهارراه های مرکزی شهر تجمع می کنند.

مدل نظری تحقیق

اشتغال کاذب یا بیکاری پنهان پدیده ای است که بعد از انقلاب صنعتی همراه با توسعه شهرها در کشورهای پیشرفته و سپس در ممالک در حال توسعه از جمله ایران گسترش بیشتر یافته و در حال حاضر نیز ادامه دارد.

اشتغال کاذب به عنوان مقوله ای چند وجهی بر بستری از تعاملات حاصل از تأثیر و تأثرات مولفه های متعدد ظاهر می شود. به طوری که گاهی تشخیص تقدم و تأخر این مولفه ها نسبت به یکدیگر مشکل بوده و انسان را دچار خطا می­کند. این پدیده گاهی به دلیل تأثیراتی که برمحیط زیست شهری و اجتماعی می گذارد در مباحث جغرافیای شهری مطرح می شود، از سوی دیگر آن جا که بیکاری پنهان و این گونه مشاغل در بخش غیر رسمی به چشم می­خورند می­توان آن را به عنوان یکی از معضلات اقتصادی در کشورهای جهان سوم توصیف کرد.

به طور کلی، وجود این نوع مشاغل چه به شکل رسمی و چه به شکل پنهانی و غیررسمی آن، منبعث از ترکیب، تلفیق، تباین و واکنش­های آثار و نتایج پارامترهای اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی جامعه است. این پارامترها بسیار متنوع و پیچیده هستند، ولی عملاً در چارچوب الگوهای صنعتی شدن در جامعه­های در حال توسعه قابل بررسی­اند.

در ارتباط با علت­یابی و شناخت زمینه­های شکل­گیری مشاغل کاذب، نظریه­های متفاوتی در ابعاد متعددی(اقتصادی، روان شناختی، اجتماعی) ارایه شده است. این نظریه­ها، اگر چه تا حد زیادی ناشی از وجوه مختلف مشاغل کاذب است، لیکن تعلق  صاحبنظران به دیدگاهها و مکاتب فکری گوناگون، سهم مهمی در این امر دارد. هر کدام از صاحبنظران در مباحث مربوط به اشتغال به طور غیر مستقیم، به عوامل متعددی در شکل­گیری این پدیده اشاره کرده بودند.

برای نمونه در نظریات جمعیت شناختی، مالتوس، رشد جمعیت، در نظریات مهاجرت اکثر صاحبنظران از جمله لی جاذبه های اقتصادی- اجتماعی شهرها را در شکل گیری این گونه مشاغل دانست. در مکتب نوسازی، می توان اتوماسیون(ماشینی شدن) در مناطق روستایی که منجر به مهاجرت خیل عظیمی از روستاییان به حاشیه ی شهرها شد را در پدیدآیی این مسأله شهری دخیل دانست. به طوری که در یک جمع بندی کلی می توان گفت: مهم ترین عاملی که در رابطه با شکل­گیری مشاغل کاذب شهری مدنظر اکثر صاحبنظران می باشد: مهاجرت از محیط های کوچک شهری و روستایی است. در ارتباط با مقوله مهاجرت نیز نظریه­های متعددی در بخش مربوط به نظریه های مهاجرت ارایه شد.

دیدگاهی که در این پژوهش در ارتباط با علل مهاجرت مد نظر ما می باشد، دیدگاه اورت اس. لی می باشد که به تئوری عوامل جاذبه و دافعه معروف است. به طوری که بر اساس این دیدگاه، دافعه های روستایی و جاذبه های شهری نقشی موثر در ارتباط با چگونگی مهاجرت به شهرها و میزان آن دارند.

در قسمت مربوط به پیامدهای اجتماعی گسترش مشاغل کاذب، لازم به توضیح می­باشد که ما در این پژوهش با تأکید بر دیدگاههای صاحبنظران داخلی و به طور غیر مستقیم صاحبنظران خارجی حاکم شدن فرهنگ فقر، بیکاری، تورم، احتکار، حاشیه­نشینی، را از مهم ترین پیامدهای اجتماعی- اقتصادی این گونه مشاغل برشمردیم.

جهت دریافت فایل وضعیت اشتغال و بیکاری جوانان لطفا ان را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : وضعیت اشتغال و بیکاری جوانان , دانلود وضعیت اشتغال و بیکاری جوانان , اشتغال , بیکاری جوانان , فرهنگ فقیر , احتکار , حاشیه نشینی , مهاجرت , بیکاری , علوم اجتماعی , جوانان , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر