مقدمه اسلام همواره به نكاح اهمیت و توجه بسیاری داشته است از اقسام نكاح قابل تصور، ازدواج با غیر مسلمانان می باشد و ما در این تحقیق برآنیم از نظر اسلام پیرامون نكاح با غیر مسلمانان سخن بگوییم معیار حرمت ازدواج با بیگانگان در اسلام، مسائل نژادى وافـتـخـارات مـلى وگروهى نیست، بلكه علت این ممنوعیت، جلوگیرى از نفوذ انحرافات عـقیدتى در مسلمانان اس
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
احکام نکاح و ازدواج با غیر مسلمان
مقدمه
اسلام همواره به نكاح اهمیت و توجه بسیاری داشته است. از اقسام نكاح قابل تصور، ازدواج با غیر مسلمانان می باشد و ما در این تحقیق برآنیم از نظر اسلام پیرامون نكاح با غیر مسلمانان سخن بگوییم. معیار حرمت ازدواج با بیگانگان در اسلام، مسائل نژادى وافـتـخـارات مـلى وگروهى نیست، بلكه علت این ممنوعیت، جلوگیرى از نفوذ انحرافات عـقیدتى در مسلمانان است كه این تحریم نیز در مورد پیروان ادیانى كه در اصل توحیدى بوده اند، هـر چـنـد كه در حال حاضر موحد نیز نباشند استثنا شده است. دلیل فقها در حكم به حرمت ازدواج با بیگانگان ، در درجه اول قرآن كریم است كه در آیات متعددى ازدواج با گروهى از بیگانگان را منع فرموده است ودر مواردى ظاهر آیات، حاكى از منع ازدواج با هـر فرد غیر مسلمان است، چه این كه از ازدواج با كفار نهى شده و واژه كافر حتى اهل كتاب را نیز شـامـل مى شود، بر خلاف واژه مشرك كه در شمول آن نسبت به اهل كتاب در میان فقها اختلاف نظر وجود دارد. مجموع آیاتى كه در قرآن كریم در این زمینه وجود دارد، آیات ذیل است :
زنان مشرك را تا ایمان نیاورده اند به زنى مگیرید وكنیز مومن بهتر از آزاد زن مشرك است ، هرچند شما را از او خوش آید وبه مردان مشرك تا ایمان نیاورده اند، زن مومن مدهید و برده مومن بهتر از مـشـرك اسـت ، هر چند شما را از او خوش آید. اینان به سوى آتش دعوت مى كنند وخدا به جانب بهشت وآمرزش وآیات خود را آشكار بیان مى كند، باشد كه بیندیشند.
اى كـسـانـى كـه ایـمـان آورده ایـد! چـون زنـان مـومـنـى كه مهاجرت كرده اند به نزدتان آیند، بـیـازمـایـیـدشان . خدا به ایمانشان داناتر است .پس اگر دانستید كه ایمان آورده اند، نزد كافران بازشان مگردانید، زیرا اینان بر مردان كافر حلال نیستند ومردان كافر نیز بر آنهاحلال نیستند وهر چـه آن كـافران براى این گونه زنان هزینه كرده اند بپردازید. و اگر آنها را نكاح كنید ومهرشان را بـدهـید، مرتكب گناهى نشده اید وزنان كافر خود را نگه مدارید وهر چه هزینه كرده اید از مردان كـافـر بـخواهید وآنها نیز هر چه هزینه كرده اند از شما بخواهند، این حكم خداست، خدا میان شما حكم مى كند و او دانا وحكیم است.
1- بقره آیه221 2- ممتحنه آیه 10 3- نور آیه 3
|
مـرد زنـاكـار جـز زن زنـاكـار یـا مـشـرك را نـمى گیرد، وزن زناكار را جز مرد زناكار یا مشرك نمى گیرد، واین بر مومنان حرام شده است.
زنـان ناپاك براى مردان ناپاك ومردان ناپاك براى زنان ناپاك وزنان پاك براى مردان پاك ومردان پاك براى زنان پاك، آنها از آنچه درباره شان مى گویند منزهند آمرزش ورزق نیكو براى آنهاست.
و نـیـز زنـان شوهردار بر شما حرام شده اند، مگر آنها كه به تصرف شما درآمده باشند. از كتاب خدا پـیـروى كنید، جز اینها زنان دیگر هر گاه در طلب آنان از مال خویش مهرى بپردازید و آنها را به نكاح درآورید، نه به زنا، بر شما حلال شده اند. و زنانى را كه از آنها تمتع مى گیرید، واجب است كه مـهرشان را بدهید، و پس از مهر معین، در قبول هر چه هر دو بدان رضا بدهید گناهى نیست. هر آیـنـه خـدا دانـا وحكیم است * هر كس را كه توانگرى نباشد تا آزاد زنان مومن را به نكاح خود در آورد، از كنیزان مومنى كه مالك آنها هستید به زنى گیرد، وخدا به ایمان شما آگاهتر است. همه از جـنس یكدیگرید، پس بندگان را به اذن صاحبانشان نكاح كنید ومهرشان را به نحو شایسته اى بـدهـید وباید كه پاكدامن باشند، نه زناكار و نه ازآنها كه به پنهان دوست مى گیرند. و چون شوهر كـردند، هرگاه مرتكب فحشا شوند، شكنجه آنان نصف شكنجه آزاد زنان است ، واین براى كسانى اسـت از شـمـا كـه بیم دارند كه به رنج افتند .با این همه ، اگر صبر كنید برایتان بهتر است وخدا آمرزنده و مهربان است * خدا مى خواهد براى شما همه چیز را آشكار كند وبه سنتهاى پیشینیانتان راه بنماید وتوبه شما را بپذیرد، كه خدا دانا و حكیم است .
امـروز چیزهاى پاكیزه بر شما حلال شده است. طعام اهل كتاب بر شما حلال است وطعام شما نیز بـر آنها حلال است. و نیز زنان پارساى مومن وزنان پارساى اهل كتاب، هرگاه مهرشان را بپردازید، بطـور زنـاشـویـى نه زناكارى ودوستگیرى، برشما حلالند. وهركس كه به اسلام كافر شود، عملش ناچیز شود ودرآخرت از زیانكاران خواهد بود.4
تقسیم بندی بیگانگان:
غیر مسلمانان به سه گروه تقسیم می شوند كه ما درباره هر قسم در فصلی جداگانه به بحث می پردازیم:
1- مشركان 2- اهل كتاب 3- مرتدان
1- نور آیه 26 2- نساء آیه 24 ـ 26 3- مائده آیه 5 4- ابراهیمى، محمد، كتاب ازدواج با بیگانگان بر گرفته از سایت www.al-shia.com
|
فصل اول:
نكاح با مشركین
ازدواج با مشركین
توضیحی پیرامون آیه 221 سوره بقره
و لا تنكحوا المشركات حتى یومن و لامة مومنة خیر من مشركة و لو اعجبتكم و لا تنكحوا المشركین حتى یومنوا و لعبد مؤ من خیر من مشرك و لو اعجبكم اولئك یدعون الى النار و الله یدعوا الى الجنة و المغفرة باذنه و یبین آیاته للناس لعلهم یتذكرون.
بحث روایتى
در شأن نزول آیه شریفه «و لا تنكحوا المشركات حتى یؤمن...»
در مجمع البیان در ذیل آیه مورد بحث آمده : كه این آیه درباره مرثد بن ابى مرثد غنوى نازل شده ، كه رسول خدا 9 او را به مكه فرستاد تا عده اى از مسلمانان را از مكه بیاورد، و چون او مردى شجاع و قوى بود، در مكه زنى به نام عناق او را به سوى خود خواند، و مرثد از این كار امتناع ورزید، با اینكه در جاهلیت دوست هم بودند، عناق گفت: میل دارى با من ازدواج كنى؟ مرثد گفت: باید از رسول خدا 9 اجازه بگیرم ، و چون به مدینه برگشت : از آن جناب اجازه خواست تا با عناق ازدواج كند. این آیه نازل شد.
در الدرالمنثور است واحدى در ذیل این آیه از طریق سدى از ابى مالك از ابن عباس روایت كرده كه گفته : آیه «و لامة مؤمنة خیر من مشركة» درباره عبد اللّه بن رواحه نازل شد كه كنیزى سیاه داشت. روزى بر كنیز خود خشم كرد، و او را لطمه اى زد. پس از آنكه خشمش فرو نشست، نزد رسول خدا 9 شد، و داستان خود را عرضه داشت ، رسول خدا 9 پرسید وضع كنیزت چگونه است؟ عرضه داشت روزه مى گیرد و نماز مى خواند و وضو را نیكو مى گیرد و شهادت به وحدانیت خدا و رسالت تو مى دهد. فرمود: اى عبداللّه كنیز تو مؤمنه است، عبداللّه گفت حال كه او را مؤمنه مى دانى به آن خدائى كه تو را به حق مبعوث فرموده آزادش مى كنم و با او ازدواج مى نمایم و همین كار را كرد. مردم كه این را شنیدند او را ملامت كردند (كه تو با كنیزى ازدواج كردى)؟ و این مردم ازدواج با زنان و مردان مشرك را به خاطر اینكه حسب و نسبى معین دارند دوست مى داشتند. خداى تعالى این آیه را فرستاد و در آن فرمود: «كنیز با ایمان بهتر است از زن آزاد مشرك» و نیز در آن كتاب از مقاتل روایت كرده كه در ذیل جمله و لامة مؤمنة گفته است : به ما چنین رسیده كه منظور از امة نامبرده كنیزى از حذیفه بود كه حذیفه او را آزاد كرد و با او ازدواج نمود.
لازم به ذكر است میان این روایات كه در شأن نزول آیه وارد شده منافات نیست، چون ممكن است چند نفر با كنیز خود ازدواج كرده باشند، و مورد ملامت واقع شده باشند آن گاه این آیه در پاسخ همه ایراد كنندگان نازل شده باشد
جهت دریافت فایل احکام نکاح و ازدواج با غیر مسلمان لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
برچسب ها : احکام نکاح و ازدواج با غیر مسلمان , احکام نکاح , ازدواج با غیر مسلمان , ازدواج , نكاح با مشركین , دانلود احکام نکاح و ازدواج با غیر مسلمان , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه