X
تبلیغات
امروز: شنبه 22 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

آسیب شناسی پدیده مجرمانه بین نوجوانان و جوانان

آسیب شناسی پدیده مجرمانه بین نوجوانان و جواناندسته: حقوق
بازدید: 29 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 41 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 42

آسیب شناسی پدیده مجرمانه بین نوجوانان و جوانان در 42صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

آسیب شناسی پدیده مجرمانه بین نوجوانان و جوانان

مقدمه :

بزه ، اولین پدیده ای بود كه با تجمع افراد به دور یكدیگر و شكل گرفتن جامعه ، تظاهرپیداركرد ، زیرا گردهم آمدن افراد موجب سرپیچی از برخوردهای گوناگونی بین آنها گردید و به همین دلیل دستورات ومقرراتی پدیدآمد تاقدری آزادی افراد رابه سودجامعه مقید گرداند و حدودهریك ازافراد جامعه مشخص گردد . بررسی های جرم شناسی نشان می دهد كه هرمعلولی ،علتی دارد و هیچ چیز به خودی خود به وجود نمی آید بنابراین هرجرمی هم دارای علل سازنده ای است كه برروی فرد اثرمی گذارد و او را بسوی ناسازگاری و نابهنجاری سوق می دهد .

بزهكاری اصولا ازمجموعه ای ازجرائمی به وجودمی آید كه دریك زمان ومكان معین به رقوع می پیوندد وبه همین جهت زمانی كه مورد بررسی قرار می گیرند ، درحقیقت كلیه پدیده های اقتصاد ، فرهنگی ، بهداشتی ، سیاسی ، مذهبی ، خانوادگی و . . . یك جامعه عمیقا موردمطالعه واقع می شوند .

در وحله اول بزهكاران ازجهات مختلف ،سن ،میزان تحصیلات ،جرم ،مشكلات خانوادگی و... تقسیم بندی می شوند و بدنبال آن علل و عوامل موثر بزهكاری اطفال و نوجوانان و پیشگیری ازاین عامل را اشاره خواهم كرد.

«لغت نوجوان كه معادل كلمه Adolescent انگلیسی می باشد ازلغت لاتین مشتق شده كه به معنای رشد كردن می باشد عنوان نوجوانی معمولا به گونه ای مختلف مورداستفاده قرار می گیرد ساده ترین تعریف می توان آنرا به گروه سنی اطلاق كردكه بین دوران كودكی و بزرگسالی است و این خود دامنه وسیعی رادربر می گیرد . حدود و همچنین طول مدت آن چندان مشخص نیست و بسته به افراد و جوامع گوناگون است. دوران نوجوانی ازقدیم دورانی دشوار قلمداد شده است .300سال پیش از تولد مسیح ارسطو چنین اظهار داشت كه نوجوانان پرشورند وآماده اندكه خود رابدست غرایز بسپارند بنابراین نوجوانی دوره ای است حد فاصل میان كودكی و بزرگسالی به نظر برخی از دانشمندان نوجوانی یك پدیده فرهنگی است .

در این دوران ، نوجوان بدنبال هویت می باشد زیرا هویتشان در حال شكل گرفتن است چون در حال یافتن پاسخ من كیستم هستند تا برای زندگی د رجامعه مهیا شوند، براساس نظریه اریكسون :

« اگر هویت نوجوان شكل بگیرد و نوجوان بتواند خود رابشناسد تعادل روانی وی تضمین می شود ولی اگر سرخوردگی و عدم اعتماد جاگزین شود و به تماس با مردم نوجوان گوشه گیر شود و به جای تحرك به ركود گراید تعادل روانی وی به هم می خورد و دچار بحران هویت می شود .» (1)

بخش اول :

تقسیم بندی بزهکاران

گفتار اول

مفاهیم ومتغیرهای اساسی تحقیق :

عمده ترین مفاهیم ومتغیرهایی كه از مطالعه  منابع وبررسی تئوریكی بزهكاری دربین نوجوانان بدست آمده است عبازتند از :

  1. بیكاری
  2. فقر
  3. عوارض والدینی ( اعتیاد یکی از والدین )
  4. اختلاف والدین
  5. مهاجرت
  6. جنگ
  7. محیط اجتماعی
  8. اقتصاد خانواده

گفتار دوم

بررسی آماری :

مبحث اول : توزیع فراوانی افراد بررسی شده بر حسب گروه سنی

  1. مجموعه افراد بررسی شده ازلحاظ گروه سنی دربند اصلاح وتربیت استان گلستان در3 طبقه به شرح ذیل قرارگرفته اند :

سن

فراوانی

درصد

17-15

10

40/15

20-18

35

80/53

23-21

20

80/30

جمع

65

100

براساس نتایج بدست آمده از این بررسی هایی كه دربند اصلاح و تربیت استان گلستان صورت گرفته است . سن نوجوانی یعنی 20- 18 سالگی بیشترین رقم بزهكاری با (8/53 درصد )را داشته است .بزهكاریها درنوجوانان از این جهت چشمگیر است كه آنان نیروی فوق العاده ای دارند ومی توانند مشكلی جدی برای خانواده و اجتماع خود ایجاد كنند .

مبحث دوم : فراوانی افراد بررسی شده بر حسب سطح سواد

مجموع افراد بررسی شده از لحاظ سطح تحصیلات دربند اصلاح و تربیت استان در4 طبقه به شرح ذیل تقسیم شده اند :

تحصیلات

فراوانی

درصد

بیسواد

16

60/24

ابتدایی

21

30/32

راهنمایی

20

80/30

متوسطه

8

30/12

جمع

65

100

همانطوری كه جدول فوق نشان می دهد كه از مجموع افراد مورد بررسی ،بیشترین فراوانی مربوط به افرادی است كه دارای تحصیلات ابتدایی (با 30/32 درصد ) و كمترین فراوانی نیز به افراد با سطح تحصیلات متوسط (با 30/12 درصد ) تعلق دارد. به عبارت دیگر با افزایش سطح تحصیلات از تعداد اینها كاسته شده و درمواقع اغلب آنان را مددجویان كم سواد تشكیل می دهند .

مبحث سوم : توزیع فراوانی افراد بررسی شده بر حسب نوع جرم

  1. مجموع افراد بررسی شده از لحاظ جرم دربند اصلاح وتربیت استان گلستان در4طبقه به شرح ذیل تقسیم شده اند :

جرم

فراوانی

درصد

سرقت

28

07/43

ایراد ضرب

19

25/29

اعتیاد

15

07/23

قتل

3

61/4

جمع

65

100

همانطوری كه جدول فوق نشان می دهد كه از مجموع افراد مورد بررسی ،بیشترین فراوانی مربوط به جرایم سرقت ( با 07/43درصد ) و كمترین فراوانی نیز مربوط به جرایم قتل ( با61/4درصد )می باشند بقیه افراد بزه اعتیاد و موادمخدر و ایراد ضرب و جرح ذكر كرده اند .

مبحث چهارم :  توزیع فراوانی افراد بررسی شده بر حسب تعداد خانوار

  1. مجموع افراد مورد بررسی شده ازلحاظ تعداد خانوار در 4 طبقه به شرح ذیل تقسیم شده اند :

تعداد خانوار

فراوانی

درصد

5-2

10

40/10

9-6

32

23/49

13-10

21

30/32

17-14

2

07/3

جمع

65

100

همانطوری كه جدول فوق نشان می دهد بیشترین فراوانی مربوط به افرادی هستند كه تعداد خانوار آنان از 6 تا 9 نفر باشند. در واقع این نشان دهنده اینست كه خانواده پرجمعیت بیشتر مرتكب جرم می شوند شاید علتش نیز این است كه بخاطر پرجمعیت بودن خانواده ،والدین نمی تواند به فرزندانشان از نظر عاطفی رسیدگی نمایند .

مبحث پنجم :  توزیع فراوانی افراد بررسی شده بر حسب مدت تحمل كیفری 

  1. مجموعه افراد بررسی شده ازلحاظ مدت تحمل كیفری در4 طبقه به شرح ذیل تقسیم شده اند :

مدت تحمل كیفرس به ماه

فراوانی

درصد

6-1

37

92/56

12-7

36

61/24

18-13

7

77/10

24-19

5

70/7

جمع

65

100

باتوجه به جدول فوق ملاحظه می شود كه اكثر افراد بررسی شده ،مدت تحمل كیفری كوتاهی داشته یعنی از بین 65 نفرافراد بررسیشده 37 نفر آنان ( با 92/56درصد ) تحمل حبس تا6ماه می باشد در واقع این نشان دهنده اینست كه هرچه برمیزان تحمل كیفری افزوده می گردد ازتعدادآنان كاسته می شود .

مبحث ششم :  توزیع فراوانی افراد بررسی شده بر حسب سابقه كیفری

  1. مجموع افراد بررسی شده از لحاظ سابقه كیفری در4طبقه بشرح ذیل تقسیم شده اند .

سابقه كیفری

فراوانی

درصد

1

45

25/69

2

15

07/23

3

2

07/3

4

3

61/4

جمع

65

100

همانطوری كه جدول فوق نشان می دهد از بین افراد بررسی شده دربند اصلاح و تربیت استان افراد با سابقه به مراتب كمتر ازافراد بدون سابقه است ازبین 65 مورد بررسی شده 45 مورد آنان یعنی (25/69درصد ) دارای یكبار سابقه هستند بقیه افراد بررسی شده دارای 2 بار یا بیشتر سابقه دارند .

مبحث هفتم :  توزیع فراوانی افراد بررسی شده بر حسب مشكل خانوادگی

  1. جدول زیر وضعیت خانوادگی بزهكاران دربند اصلاح و تربیت رانشان می دهد .

سابقه كیفری

فراوانی

درصد

فوت والدین

15

07/23

طلاق

10

38/15

ازدواج مجدد

11

92/16

اعتیاد والدین

15

07/23

ناسازگاری والدین

35

15/53

جمع

65

100

« از اطلاعات فوق می توان استنتاج نموده خانواده بزهكاران دچار نوعی اختلال واشكال است . 15/53 درصد ناسازگاری درخانواده هایی كه پدر ومادرزنده بود و باهم بوده اند نمایانگر ارتباط نادرست خانوادگی است كه می تواند باعث اقدام به بزه درنوجوانان گردد . و47/38 درصد آنان از محبت لازم كه اعضا خانواده را بیكدیگر نزدیك می كند محروم بوده اند . بطور كلی می توان چنین استنتاج كرد كه روابط خانوادگی دراین بزهكاران مطلوب نبوده و اشكالات مختلف خانوادگی وجود داشته است . » (2)

گفتار سوم

نتایج بررسی

بررسی انجام شده دربند اصلاح وتربیت استان نشان می دهد كه دربزهكاری نوجوانان روابط و اشكالات خانوادگی وجود داشته و بصورت زیر بوده است :

  1. نداشتن سرپرست و جدا بودن پدر و مادر از یكدیگر
  2. ناهنجاریهای خانوادگی و وجود اختلاف بین پدر و مادر
  3. عدم توجه به تربیت فرزندان و فقدان راهنمایی لازم به آن
  4. سخت گیری پدر ومادر و بدرفتاری آنان با فرزندان خود
  5. ظلم و ستم ناپدری یا نامادری

بخش دوم :

علل وعوامل پدیده مجرمانه

علل وعوامل بزهكاری

گفتار اول : تعاریف

علت بروز بزهكاری معمولا علت واحدی نیست بلكه همیشه چندین علت دست به دست یكدیگر داده وباعث بروز بزه در افراد می گردند . اینك علل مهمی را كه می توان نسبت به سایر عوامل اساسی تر تشخیص داد درزیراشاره می نمائیم .

 مبحث اول : عوامل اجتماعی 

جامعه شناسان به عوامل مستقیم وغیر مستقیم محیط و تراكم جمعیت ، وضع سكونت ، آلودگی هوا وغیره توجه كرده اند . نقش شرایط اجتماعی و تعارضاتی كه درچهارچوب آن به وقوع می پیوندد ،انكار ناپذیراست . مع ذلك نه می توان بزهكاری راتنها براساس عوامل اجتماعی بررسی كرد و نه یافته های مستقل این زمینه قبلی همواره هماهنگ است .

بررسی ها نشان می دهد وقتی كه در جامعه ای ثبات و پایداری اجتماعی وجود نداشته باشد ، جامعه در شرایط دشواری چون شورش ، جنگ یا انقلاب باشد و یا پاره ای شرایط غیر عادی و ناسازگاری عمومی درجامعه رواج داشته باشد ،میزان بزهكاری روبه افزایش می گذارد . وبه عكس ، هرقدرجامعه به سوی پایداری سوق داده شود ،میزان بزهكاری كاهش می یابد .

مبحث دوم : طبقه اقتصادی

فقر یكی ازعوامل مهم ازانواع انحرافات از جمله دزدی و انحراف جنسی  در مردم ، به ویژه اطفال ونوجوانان است . فقر بی گمان بوجود آونده سختی ها و ناملایمتی است كه اگر نتوان با آنها مبارزه كرد ، خواه ناخواه انسان را به در می آورد . بیشتر محرومیتها و برآورده نشدن تمایلات كه موجب عدم اطمینان اجتماعی می شود، ناشی ازعامل فقر است ونمی توان آن رانادیده گرفت . بیكاری ،كمبود مواد غذایی وپوشاكی ،بی سوادی وعقب افتادگی ، جهل وخرافات ، عدم بهداشت كافی وانواع بیماریهای روحی وجسمی وحتی درسطح جهانی ،جنگها و خونریزیها ،ریشه در نیازهای مادی وترس از فقر دارد . فقدان مسكن ، زندگی درزاغه ها ،سوء تغذیه وبهداشت كافی ناكافی نیز كه بافقر ، ارتباط دارند . ازعوامل مهم بزهكاری به شمار می آیند .

مبحث سوم : روابط والدین ونوجوان

بند اول :

احتمال می رود مهم ترین عامل مؤثر دربزهكاری ،روش تربیتی نارس یا اختلال درشبكه ارتباطی خانواده باشد . تقریبا تمام پژوهشها نشان داده اند . والدین كه باكودكان خود مهربان نیستند بیشتر احتمال دارد كه فرزندانی بزهكار داشته باشند .

بند دوم :

افزایش احتمال بزهكاری در خانواده هایی وجوددارد كه :

  1. والدین از روشهای انظباطی بسیارسخت گیرانه یا بسیار بی بند و بار و فریبنده استفاده می كنند .
  2. شیوه انظباطی به جای آنكه مبتنی بر استدلال باشند مبتنی بر تنبیه بدنی است .
  3. والدین نسبت به فرزندان خود به جای آنكه گرم صمیمی وعاطفی باشند ،بی توجه ،غافل وتمسخركننده هستند آشكار شده است كه كودكان بزهكار رابطه بسیار ضعیفی با پدران خود داشته وآنها را به عنوان الگوهای غیر قابل پذیرش ارزیابی میكنند .

خانواده های كودكان بزهكار اغلب فاقد پدر بوده ویا پدرطولانی دارد در حالی كه بزهكاری با جدایی وطلاق در خانواده همبستگی دارد،ثابت شده است كه داشتن مشكلاتی در مدرسه با بزهكاری رابطه بالایی دارد همچنین،والدین كه از مشكلات عاطفی رنج می برند یا آنهایی كه سابقه جنایی دارند بیشتر احتمال دارد كه كودكان بزهكار داشته باشند تنبیه والدین تاثیری برتقلیل بزهكاری ندارد وموجب تشدید وگاهی انتقامجو می گردد . چنانچه روسو می گوید :آنقدر كتك خوردم كه حساسیتم به آن كم شد وسرانجام كتك به نظرم به صورت پاداشی برای دزدیهایم در آمد .باخود می گفتم وقتی مثل یك دزد كتك می خورم حق دارم مثل یك دزد هم رفتار كنم متوجه شوم كه دزدیدن وكتك خوردن به هم مربوط هستند .

مبحث چهارم : نقش دوستان وهمسالان

همانندسازی شدید با همسالان با وابستگی به آنها ،صرف نظر از طبقه اجتماعی-اقتصادی،عامل مهمی دربزهكاری است نوجوانی كه توسط والدینش مورد طرد قرار گرفته اند برای كسب حمایت وتایید به سوی همسالان كشانده میشوند .چنین نوجوانی در مدرسه ضعیف هستند وبه دنبال افرادی می گردند كه مانند خودشان باشند ازاین رو احتمال دارد كه دست به اعمال ضد اجتماعی زنند وهمدیگر را برای این اعمال ضد اجتماعی زنند وهمدیگر را برای این اعمال مورد تشویق قراردهند .در سوال از بزهكاران در بند اصلاح وتربیت استان در این باره كه ازچه كسی بزه رافرا گرفته اند اظهارتی داشته اند .ازاظهارات بزهكاران بر می آید كه دوستان بالاترین منبع یادگیری بوده اند مسئله توجه بیشتر والدین ومربیان را به كنترل ونظرات بر دوستان فرزندان ومربیان می طلبد .

افرادی كه از آنان یاد گرفته اند

فراوانی

درصد

دوستان

40

53/61

خود شخص

15

07/23

اتفاقی و بدون تقصیر

10

70/15

جمع

65

100

همانطور كه در جدول بالا مشهود است بیشترین فروانی درمورد افراد بررسی شده در بند اصلاح وتربیتمربوط به افرادی است كه از دوستان فرا گرفته اند با(53/61درصد)

مبحث پنجم : عوامل روان شناختی

روان شناسان علل مختلفی را برای بزهكاری بر شمردند گاهی بزهكاری را نتیجه نا كامی وتعارضات شدیدی می دانند كه كودك در حال رشد به شدت از آنها رنج می برد ،روان شناسان اهمیت زیادی به روابط مادر وفرزند داده اند .محرومیت از وجود مادر عامل بزرگی است كه باعث بزهكاری یك نوجوان می شود .بزهكاری با صفات روان شناختی مختلفی همراه است كهبرخی از آنها عبارتند از هوش كمتر از متوسط سطوح بالای خشم درونی ورفتار پرخاشگرانه ،ناشكیبایی،نیاز به هیجان ،فقدان هم حسی با دیگران وسطوح یا بین استدلال اخلاقی ثابت شده است كه بزهكاران نسبت به غیربزهكاران عزت نفس پائین تری داشته است .  پژوهش نشان می دهد عوامل دیگر عبارتند از : جنگجو بودن ، جاروجنجال به راه انداختن ، داشتن مشكلاتی درمدرسه وگریزازمدرسه وناتوانی سازگاری با دیگران .

مبحث ششم : علتهای دیگر بزهكاری

  1. خانواده های ستیزه گر و متلاشی شده : چنین خانواده هایی یكی ازعوامل اصلی و اولیه گرایش به بزهكاری محسوب شده است . زیرا اكثر ناراحتی های نوجوانان زا ئیده امر و نهی وسخت گیریهای والدین و بی مهری دركودكی ومحرومیت وعدم رفاه وامنیت ،عصبانیت والدین سستی اصول اخلاقی ، حمایت زیاد ازنوجوانان ، آرزوهای جاه طلبا نه والدین برای نوجوانان می باشدكه گاهی هم به جنون منتهی می گردد . (3)

« نوجوانانی كه دركودكی ودرنوجوانی آزادی و وسا یل اولیه زندگی محروم بوده ونتوا نسته اند به تحصیلات خود ادامه دهند مسلما می خواهند حقوق ازدست رفته را بدست آورند وا نتقام خود را از والدین واجتماع بگیرند اینست كه بطور عمدی به دنبال اعمالی می روند كه برای آنها منع شده است بنا براین به طغیان وتجاوز برعلیه حقوق دیگران ازطریق ارتكاب بزهكاری اقدام می نمایند ، تا بدین وسیله فشارهای درونی وناراحتی های خودرا تسكین داده باشند . غافل ازاینكه دردی بر درد های خود خواهند ا فزود . منازعات خانوادگی اعم ازمشاجرات والدین ویا مشاجرات بین فرزندان ،اعتیادوالدین به مواد مخدرومشروبات الكلی،ازرواجهای مكرربوجود آوردن برادران وخواهران ناتنی ، حسادت وتبعیض بین فرزندان ، طلاق و غیره ، همگی ازعوامل مهم بزهكاری نوجوا نان وا طفال محسوب می گردند .» (4) اینگونه خانواده ها سازما نها ئی بدون رخ هستند كه هیچ گونه عا طفه ومحبتی بر آن حكمفرما نیست وبه همین جهت نوجوان احساس نا امنی می كنند وهمین اضطراب ونگرا نی وعدم تا مین زندگی اجتما عی اورا وادار به خلافكا ری می نماید . اینگونه نوجوا نان به شدت از والدین خود نارا ضی بوده ودرعین حال چون نمی توا نند با آنها ستیزه كنند ، به ناچار شورش وطغیان خودرا درخارج ازخا نواده ونسبت به هم ردیفان خودكه اولیای اجتماع باشند به ظهور می رسا نند ، كودكی كه دا ئما درخا نواده با بی مهری وخشونت روبرو بوده است نه تنها درنوجوا نی احساس خشم نسبت به آنها می نمایند بلكه خشم خود را به خارج از خانواده نیز ا نتقال خوا هد دادكه به آن می توان نام بزهكاری داد .

  1. مدرسه : مدرسه بعدازخانواده نقش بسیارمهمی درزندگی اجتماعی كودك ونوجوا نان به عهده دارد زیرا دانش آموز اغلب بیشتروقت زنده وفعال خودرادر مدرسه می گذراند بنابراین اولیاء آموزشگاه بخوبی می توانند ضمن مراقبت وكنترل رفتارهای نو جوانان به مشكلات وناسازگاری آنها پی ببرد . ازطرف دیگر موقعیت ورفتار وبرنامه های مدرسه اثر مهمی درعلاقمندی ویا فرار ازنوجوا نان ازمدرسه دارد . مدرسه همچنین رشد فكری ، عاطفی واجتماعی كودكان می شود وبا آموزش حرفه ای خاص آنهارا برای وارد شدن به دنیای بزرگسالان آماده می سازد .
  2. مهاجرت : عامل دیگری كه امروزه افزایش بزهكاری ا طفال ونوجوانان گردیده مهاجرت ازروستا به شهرومشكلات مربوط به حاشیه نشینی دست وضع مساعد ومطلوب مراكز شهری وتمركز امكا نات رفا هی در شهرها باعث شده همه ساله عده ای ازروستائیان به نقاط شهری و عده ای از كشورهای فقیر به كشورهای پیشرفته مهاجرت كنند . كمبود مسكن مناسب وعدم انطباق باقواعد ومعیارهای حاكم برجوامع شهری باعث می گردد كه اینگونه مهاجرین باسكونت درزاغه های حاشیه شهر ،عملا زندگی مجرما نه ای را آغاز نمایند . افزایش جرایمی نظیر سرقت ، خریدوفروش استعمال موادمخدر دراین گونه ، افراد ، امروزه ، به صورت معضلی بزرگ درآمده است بدیهی است سهم افراد خردسال دراین میان بیش از سایرین می باشد . مهاجرین برای كسب در آمد ،ا طفال خردسال را نیز وادار به كارهای كاذب نموده ، عملا راه سوء استفاده ازآنها برای دیگران باز می گذارند وخودبا دیگران آنان را به تكدی ، سرقت ، جیب بری وباخرید وفروش موادمخدر وادار می كنند .بعضی ازدانشمندان معتقدند كه مهاجرتهای داخلی وبین المللی ،امروز یكی ازدلایل عمده افزایش نرخ بزهكاری مخصوصا دربین نسل اول مهاجرین می با شد .
  3. گسترش وتوسعه وسایل ارتباط جمعی : پیشرفت وتوسعه وسایل ارتباط جمعی علی رقم تمامی مزایا كه داشته است دارای معایبی نیز می باشد . باتوسعه وسایل تصویری ازقبیل تلویزیون یا مجلات ، سینما ، رایا نه واینترنت اینگونه وسایل تبدیل به مدارس آموزشی مجرمانه ای برای افراد ا طفال ونوجوانان گردیده است كه استعدادیادگیری وتقلید آنان بسیار زیاد می باشند . نمایش فیلمهای رزمی وجنگی ،افزایش صحنه های سرقت ما هرا نه وافزایش صحنه های قبیح هر كدام درنوع خود باعث تاثیر منفی بر اینها وگرایش آنان به اعمال مجرمانه مذكور گردیده است .

بدیهی است آشنایی با اینگونه مسا ئل هرروز بر میزان وگستره جرایم ا طفال ونوجوا نان می افزاید .

درارزیا بی برنامه های سه شبكه تلویزیون آمریكا یعنی ABC و NBC و CBS معلوم شده است كه این شبكه ها در برنامه های خوددرهرهفته 92موردحمله با ا سلحه گرم ، 113صحنه تجاوز به عنف ، 9صحنه خفه كردن ، 168صحنه نزاع با مشت ولگدو179مورد تخلف از قانون رانمایش می دهند . ازسوی دیگر ، هركودك تارسیدن به سن 14سالگی جمیعا 13000موردقتل وتجاوزرا مشاهده می كنند .»

به علاوه چون بیشتر تماشاچیان تلویزیون را طبقات فقیر ومحروم جامعه را تشكیل می دهند كه به علت نداشتن سرگرمی متنوع دیگر به تلویزیون پناه می برند ،بنابراین تاثیر تلویزیون درترغیب آنان به دزدی بیشتر بوده است .

نشا نه یا شاخص مولفه وا بستگی نوجوان به خا نواده و مولفه وضع سلامت خا نواده با شدت بزهكاری موثر است . بدین ترتیب كه هر چه پیوند های عا طفی نوجوان با خا نواده بیشترمی شود وروابط پدرومادر با فرزندان سالم تروامن تر باشد بزهكاری كاهش می یا بد . مولفه اعتقادات مثل اعتقاد به حلال وحرام وثواب یاگناه وفكربه گناه ازشدت بزهكاری می كا هد . مولفه های مربوط به پیوند های افتراقی و مولفه ارتباط نوجوا نان بادوستان واقوام نشان می دهد وجود همسایگان خلافكار ومحله جرم خیز در بزهكاری موثر است .

این متن فقط قسمتی از آسیب شناسی پدیده مجرمانه بین نوجوانان و جوانان می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : آسیب شناسی پدیده مجرمانه بین نوجوانان و جوانان , آسیب شناسی , مجرمانه بین نوجوانان و جوانان , پدیده مجرمانه , دانلود آسیب شناسی پدیده مجرمانه بین نوجوانان و جوانان , بزهکاران

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر