«تروریسم» یكى از مهمترین مباحثى است كه اكنون در میان سیاستمداران و اندیشمندان سیاسى از آن زیاد سخن به میان آورده مىشود
قیمت فایل فقط 8,000 تومان
مقدّمه
«تروریسم» یكى از مهمترین مباحثى است كه اكنون در میان سیاستمداران و اندیشمندان سیاسى از آن زیاد سخن به میان آورده مىشود و به دلیل اهمیت چنین موضوعى، آثار مكتوب و غیر مكتوبى در قالبهاى گوناگون، تدوین و ارائه گردیده است. اما نباید تردید داشت كه پس از حوادث 11 سپتامبر، موج حملات علیه اسلام و آموزههاى آن در غرب شكل گرفته و این تهاجم گسترده غرب علیه اسلام، به گونهاى است كه بر كمتر كسى پنهان مانده. به بهانه مبارزه با تروریسم، آموزهها و احكام متعالى اسلام مورد هجمه شدید غربیان قرار گرفته و مسلمانان به عنوان چهرههاى تروریستى معرفى گردیدهاند كه در صدد تثبیت حاكمیت خود به هر هزینهاى هستند، غافل از آنكه اسلام از همان زمان كه پا به عرصه وجود گذاشت، مبارزه با تروریسم را در برنامههاى خود گنجاند و در آن زمان، كه خشونت حرف اول جهان را مىزد، اسلام ارزشى والا براى جان، مال و آبروى انسانها قایل بود.
از دیگر سو، هم اینك جامعه بینالمللى با بحران تعریف «تروریسم» مواجه است و حتى مذاكرات متعدد سازمان ملل براى ارائه تعریف مشترك كشورها از تروریسم به جایى نرسیده1 و همین امر زمینه را براى سوء استفاده كشورهاى قدرتطلب فراهم ساخته است تا براساس تعریف خود از «تروریسم»، منافع ملّى كشور خود را دنبال كنند و به جنگ با دشمنان خود به اسم «تروریسم» مبادرت ورزند.
از اینرو، جا دارد براى تبیین دیدگاه اسلام در مورد تروریسم، ابتدا به تعاریف موجود در زمینه این واژه اشاره شود و مشكلات موجود در این قسمت تحلیل گردد. روشن است به دلیل آنكه این واژه ریشه در ادبیات غرب دارد، باید به این مسئله از دیدگاه غرب نیز توجه كرد و تعاریف و مصادیق تروریسم را از نظر آنان تبیین نمود. آنگاه نظر اسلام در این زمینه مورد توجه قرار گیرد و با عنایت به نقاط مشترك تعاریف موجود از ترویسم، مصادیقى از جنبههاى ضد تروریستى احكام اسلام منقّح گردد.
تلاش این تحقیق در جهت اثبات این مسئله است كه اسلام نه تنها دینى تروریستى نیست، بلكه براى مبارزه با تروریسم داراى راهكارهاى اساسى است. در این نوشتار، همچنین تلاش بر این است كه با توجه به مشتركاتى كه در تعاریف «تروریسم» وجود دارد، نظر اسلام نسبت به آنها مطرح شود. اما محدوده این نوشتار اجازه نمىدهد تا با تعریف جدید اسلامى از تروریسم، مصادیق آن مورد مطالعه قرار گیرد. بدینروى، لازم است در نوشتارى دیگر این مطلب تبیین گردد كه بر اساس احكام متعالى اسلام و مصادیق متعدد، مىتوان به تعریف جامعى از تروریسم دست یافت كه با تعاریف موجود كاملا متمایز است و نسبت به آن برترى كامل دارد.
مقدّمه
تعریف «تروریسم»
الف. «تروریسم» در لغت
ب. «تروریسم» در اصطلاح
تروریسم از دیدگاه اسلام
الف. تروریسم در قرآن
ب. تروریسم در روایات
ج. تروریسم در كلمات فقها
ارزیابى و نتیجهگیرى
پیشنهادها
• پى نوشت ها
قیمت فایل فقط 8,000 تومان
برچسب ها : تروریسم , ترور , دیدگاه اسلام , دیدگاه غرب