رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل در 87 صفحه قابل ویرایش و پرینت
قیمت فایل فقط 5,900 تومان
رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل
مقدمه:
هدف از پژوهش حاضر بررسی تفاوت میان استرس و فرسودگی شغلی بین كارمندان اداری و كارگران كارخانة ایران خودرو دیزل می باشد. اهمیت و ضرورت این تحقیق این است كه از نتایج این استرسها بروز فرسودگی شغلی در بین آنان است این فرسودگی ناشی از عكسالعمل مربوط به استرس عوارض زیادی در سازمان و خانواده و زندگی اجتماعی و فردی برجای میگذارد كه از مهمترین آن ها می توان غیبت كاركنان از كار، تاخیرهای متوالی و كشمكش و تضاد در محیط كار را نام برد و به كاربران نتایج این تحقیق در برنامهریزی های آموزشی گامی موثر باشد تا كسانیكه در آینده به حرفهای وارد خواهند شد با استرسهای شغلی و فرسودگی شغلی و شیوه مقابله با آن آگاه شوند.
در راستای نیل به این هدف تعداد 30 نفر از كارمندان اداری و 30 نفر از كارگران كارخانة ایران خودرو دیزل بهصورت تصادفی و دردسترس انتخاب شوند و بعد پرسشنامههای مربوطه یعنی پرسشنامه فرسودگی شغلی و پرسشنامه استرس شغلی در اختیار آناعن اقرار گرفت تا به آن پاسخ دهند و پس از اجرا با توجه به فرضیههای پژوهش و به منظور نیل به اهداف پژوهش و تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی و استنباطی از شاخصهای فراوانی نظیر درصد فراوانی، فراوانی و درصد فراوانی تراكمی شاخصهای گرایش مركزی نظیر میانگین،میانهو نما، شاخصهای پراكندگی نظیر انحراف معیار و واریانس ، نمودار ،ضریب همبستگی و آزمون معناداری تفاوت میانگینهای مستقل و آ›مون معناداری ضریب همبستگی استفاده شده است و نتایج آماری زیر بدست آمده است.
1ـ بین فرسودگی شغلی كارمندان اداری و كارگران تفاوت معناداری وجود ندارد بدین منظور كه 3/3 % از كارگران نمرة بالاتر از میانگین گرفته و دچار فرسودگی شغلی بودهاند و 6/6% از كارمندان اداری نمره بالاتر از میانگین گرفتهاند و با توجه به اینكه مقدار t محاسبه شده (892/0) از مقدار t جدول در سطح معناداری 1% و 5% ( به ترتیب 660/2 و 0000/2) آ›مون دو دامنه با درجه آزادی 58 كمتر است بنابراین فرضیه صفر تایید شده می توان اینگونه نتیجه گرفت كه بین فرسودگی شغلی مارمندان اداری و كارگران تفاوت معناداری وجود ندارد.
از آن جایی شرایط كاری هم برای كارگران در قسمت تولید و هم برای كارمندان در قسمت اداری مشكلات خاص خود را دارد بنابراین تفاوت بین فرسودگی شغلی كارمندان وو كارگران معنادار نیست.
2ـ بین میزان استرس كارمندان اداری و كارگران تفاوت معناداری وجود ندارد:
3/43% از كارگران نمرة بالاتر از میانگین گرفته و دچار استرس بالا بودهاند و 3/33 % از كارمندان نمره بالاتر از میانگین گرفته و دچار استرس بالا بودهاند و با توجه به اینكه مقدار t محاسبه شده ( 847%) از مقدار t جدول در سطح معناداری 1% و 5% به ترتیب (660/2 و 000/2) آزمون دو دامنه با درجه آزادی 58 كمتر است بنابراین فرضیع صفر تایید شده بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت كه بین میزان فرضیه استرس كارمندان اداری و كارگران تفاوت معناداری وجود ندارد.
باع توجه به اینكه در مقایسه درصد فراوانهای دو گروه كارمندان و كارگران تفاوت به چشم نمی خورد و این مسئله در برخورد مستقیم باع افراد این دو گروه به چشم می خورد و نشاندهندة این مسئله بود كه میزان استرس در بین كارگران و كارمندان تفاوت ندارد.
3ـ بین فرسودگی شغلی و استرس رابطه معناداری وجود دارد.
جهت بررسی این فرضیه ضریب همبستگی پیرسون و ضریب تعیین بین متغیرهای مورد نظر در كل حجم نمونه محاسبه گردید. ضریب همبستگی پیرسون 433/0 و ضریب تعیین 74/18 بوده با توجه به اینكه مقدار t محاسبه شده در آزمون ضریب همبستگی (657/3) از مقدار t جدول در سطح معناداری 1% و 5% (به ترتیب 66/2 و 00/2) بزرگتر است بنابراین فرضیه صفر رد شده و بین استرس و فرسودگی شغل رابطه وجود دارد.
با 99% اطمیمتن می توان اظهار داشت كه همبستگی متوسط مشاهده شده بین استرس و فرسودگی شغلی وجود دارد و قابلیت تعمیم به جامعه آماری مورد نظر را دارا میباشد. همچنین در كاركنان ایران خودرو دیزل فرسودگی شغلی به واسطه میزان استرس تبیین میشود.
4ـ بین فرسودگی شغلی و سابقه كار رابطه معناداری وجود ندارد.
جهت بررسی این فرضیه ضریب همبستگی پیرسون و ضریب تعیین بین متغیرهای مورد نظر در كل حجم نمونه محاسبه گردید. ضریب همبستگی پیرسون 166% و ضریب تعیین 75/2 بوده و با توجه به اینكه مقدار t محاسبه شده در آزمون معناداری ضریب همبستگی (282/1) از مقدار t جدول در سطح معناداری 1% و 5% ( به ترتیب 66/2 و 000/2) كوچكتر است بنابراین فرضیه صفر تایید شده و بین فرسودگی شغلی و سابقه كار رابطه معناداری وجود ندارد.
بین فرسودگی شغلی و سابقه كار همبستگی بسیار پایینی مشاهده شده و قابلیت تعمیم به جامعه آماری مورد نظر را دارا نمی باشد همچنین ضریب تعیین محاسبه شده ( 75/2) نشانگر این است كه در كاركنان ایران خودرودیزل تنها 75/2% از واریانس فرسودگی شغلی به واسطه سابقه تبیین میشود. اما این تبیین قابلیت تعمیم به جامعه آماری مورد بررسی را ندارد.
1ـ فرصت كم برای تنظیم و انجام پژوهش
2ـ از دیگر محدودیتها مربوط به زمان نامناسب برای پركردن پرسشنامه بود چون غیر از ساعات اداری نمیشد به آنها مراجعه كرد و زمان اداری زمانی بود كه همگی كارمندان مشغول به كار بودند و مشغول به پاسخگویی به مراجعان و همچنین كارگران در محیط داخل كارگاهها با دستگاه های سنگین كار می كردند و نمی توانستند از دستگاه دور شوند.
3ـ همكاری نكردن یك عده از كارمندان و كارگران برای پر كردن پرسشنامه
پیشنهادات پژوهش:
1ـ حتیالامكان افراد در رابطه با رشتة تحصیلیشان به كار گمارده شوند.
2ـ از افرادی كه از روی علاقه است كه این شغل را انتخاب میكنند استفاده شود تا افرادی كه به ناچار مجبورند بر سركار حاضر شوند.
3ـ افزایش تسهیلات و مزایا پاداش و ترفعات مناسب و به جا برای كارمندان
4ـ استفاده از نیروی جوان و فعال و كوشا
5ـ به كار گماردن افراد باهوش و ذكاوت بالا و دقت و سرعت عمل بالا چون كار با دستگاه نیاز به سرعت عمل و دقت دارد.
6ـ ایجاد جور محیط مناسب با تهوید و وسایل گرمازایی و سرمازایی، نور و روشنایی مناسب، صندلی راحت و ابزار و وسایل مورد نیاز حتی الامكان در دسترس افراد قرار بگیرد تا مجبور نباشند باری استفاده از مهر، خودكارؤ یا برگه از سرمیز كار بلند شوند. ابزار و وسایل كار نزدیك دست آنها باشد.
7ـ شناخت منابع فشارزا كه باعث استرس شغلی در كارمندان میشود و انجام اقدامات در جهت كاهش عوامل فشارزا.
این متن فقط قسمتی از پایان نامه رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل می باشد
جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 5,900 تومان
برچسب ها : رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی در كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل , رابطه بین استرس و فرسودگی شغلی , استرس و فرسودگی شغلی , فرسودگی شغلی , فرسودگی شغلی در كارمندان , كارمندان و كارگران ایران خودرو دیزل , ایران خودرو دیزل