طرح آماری در زمینه شاخص PMI بر روی 950 نفر از جوانان تهران در 36 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 6,500 تومان
یكی از مهمترین روشهای بررسی چاقی، روشهای تنسنجی ANTHRO POMETRIC است. در كشورهای مختلف، مطالعات آنتزوپومتریك در زمرة تحقیقات پایة علوم پزشكی میباشد.
این مطالعات در كشورهای توسعهیافته از چندین سال قبل بر روی گروههای سنی و جنسی مختلف انجام شده است. به طوری كه محققان رشتههای مختلف میتوانند با بررسی این مطالعات روند تغییرات را پیگیری نمایند.
امروزه با گسترش شهرنشینی و كمتر شدن تحرك افراد مسئله بروز و شیوع بیماریهای شهرنشینی مورد توجه محققان پزشكی قرار گرفته است. به طوری كه انجمن بهداشت آمریكا (A.H.A) پژوهشهای آنتروپومتریك را جزء عالیترین تحقیقات طبقهبندی نموده است.
از اطلاعات آنتروپومتریك علاوه بر استفاده در بررسی وضعیت رشد و نمو و سلامت و بلوغ و تغذیه افراد جامعه در رشتههای: جراحی، ارتوپدی، مامایی، جنینشناسی، رادیولوژی،پزشكی قانونی، باستانشناسی، پروتزسازی و تجهیزت پزشكی استفاده میشود.
فاكتورها و عوامل مختلفی در رشد و نمو تأثیرگذارند و لازم است این فاكتورها را برای جوامع هر كشور به طور جدی كه در نظر گرفت. از جمله این فاكتورها میتوان به: سن، جنس، نوع تغذیه، نژاد، آب و هوا، اقتصاد جامعه، فرهنگ و شرایط اكودمیك (اقلیمی) و توپودمیك (جغرافیایی) اشاره كرد.
از آنجا كه تطبیق نتایج مطالعات آنتروپومتریك در جوامع مختلف به راحتی برای جوامع دیگر قابل مقایسه نمیباشد لازم است محققان هر كشور با توجه به وضعیت جغرافیایی و گستردگی كشور و نیز پراكندگی جمعیت و آب و هوای آن و فاكتورهای ذكر شده این گونه پژوهشها را پیگیری نمایند تا به نتایج دقیق و قابل استفاده دست یابند.
یكی از مهمترین مسائل پزشكی مبحث پیشگیری از بیماریها به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی میباشد كه در ارتباط مستقیم باهم میباشند: چاقی میتواند بر روی مسائل روانی - اجتماعی فرد تأثیرگذار باشد و همچنین عوارضی بر سیستم عصبی مركزی، تنفسی، اورتوپدیك، متابولیك و … دارد. علاوه بر موارد ذكر شده بیماریها و سندرمهای مختلفی با چاقی همراهی دارند.
تحقیقات محققان قلب و عروق و بهداشت و آناتومی و آنتروپومتری نشان می دهد كه نمایه توده بدنی یا به اقتصاد BMI كمك مؤثری برای ارزیابی وضعیت چاقی افراد جامعه است. بنابراین مسئله این است كه برای شناسایی و پیشگیری بیماریهای مختلف ذكر شده Range نرمال BMI در جوانان امروز چیست؟ تا بتوان با پایش Range نرمال BMI جوانان فعلی هرگونه افزایش وزن و به خطر افتادن وضعیت سلامتی افراد را مدنظر قرار داده و بررسی نمود.
دلایل انتخاب موضوع:
با توجه به موارد ذكر شده در بالا و نیز مواردی كه در ذیل به آنها اشاره می شود این موضوع انتخاب گردید.
1- مطالعات BMI جزو اولویتهای تحقیقاتی كشور میباشد.
2- اطلاعات حاصل از اینگونه تحقیقات در علوم پایه و كلینیك كاربرد دارند.
3- در این زمینه مطالعات و مقالات متعددی وجود دارد و دسترسی به آنها آسان است.
4- وجود اساتیدی كه در این زمینه مطالعات و تحقیقات انجام داده اند و میتوانند همكاریهای لازم را مبذول فرمایند.
5- زمان لازم برای انجام این تحقیق كوتاه است.
6- هزینة این تحقیق در مقایسه به اطلاعات حاصل ناچیز است.
7- مسائل اخلاقی در این تحقیق رعایت میشود.
فرآیند رشد و نمو
ابعاد تن سنجی مربوط به ابعاد فیزیكی بدن انسان میباشد و علم مربوط به سنجش اندازههای فیزیكی و آناتومیك بدن انسان را علم انسان سنجی یا سوماتومتری مینامند.
محققان و كارشناسان علوم رشد و نمو و تغذیه و آنتروپومتری معتقدند كه مطالعات سوماتومتری اساسیترین روشهای مطالعه و سنجش رشد و نمو و بررسی كمیت و كیفیت تغذیه افراد جامعه و نقش تغذیه بر رشد و نمو افراد بررسی و مطالعه آنتروپومتریك مداوم و مستمر جمعیت میباشد. ابعاد سوماتومتریك شامل تمام ابعاد قابل اندازهگیری با واحدهای موجود، در بدن انسان میباشد. این ابعاد به طور استاندارد و بینالمللی انتخاب گردیده و هریك به منظور بررسی خاصی انتخاب شده كه قد و وزن نیز شامل آن میباشد.
از آنجا كه كشور ما از لحاظ جمعیتی جوان محسوب میشود و در هرم سنی كشور ما افراد نوجوان و جوان جایگاه وسیعی را به خود اختصاص دادهاند و این قشر در آیندة كشور تأثیر بسزایی دارند. بر آن شدیم كه این مطالعه را بر روی جوانان انجام دهیم مطالعه سوماتومتریك آنها از نظر تعیین شاخصهای رشد و نمو و سلامت اهمیت بسزایی دارد.
جوانان امروز افراد میانسال و سالمندان آینده كشور را تشكیل خواهند داد و پیشگیری از بیماریهای آتی جوانان فعلی باعث حفظ سرمایههای انسانی و سرمایههای مملكت خواهد شد. قد و وزن از شاخصهای مهم سلامت میباشد و اندازهگیری قد و وزن از منابع اطلاعاتی بسیار با اهمیتی هستند كه در امور مربوط به رشد و نمو و بلوغ، تعیین وضع تغذیه جوانان كاربرد دارد. از آنجا كه تعیین اندازههای سوماتومتریك مربوط به زمان پس از تولد است. تقسیمبندی كلی دوران رشد و نمو به دو قسمت قبل از تولد و بعد از تولد انجام میشود.
روش تحقیق:
این مطالعه از نوع cross sectional بوده و از بین جوانان ساكن در شمال و جنوب به صورت نمونهگیری تصادفی، انتخاب و قد و وزن این افراد ثبت شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
جمعآوری اطلاعات:
اطلاعات جمعآوری شده در مورد هر فرد در جدولهای آماده شده از قبل در ستونهای مربوطه ثبت گردید. سپس دادههای مربوطه در مورد هر فرد توسط نرمافزار رایانهای spss مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت و در نهایت از اطلاعات موجود برای بررسی میانگین، انحراف معیار، مینیمم ماكزیمم در مناطق مربوطه و عمل جمعیت تحت مطالعه استفاده شد.
از اطلاعات حاصله در مورد هر فرد ایندكس BMI طبق فرمول زیر محاسبه گردید:
BMI: از تقسیم اندازة بدن برحسب (kg) بر مقدار قد بر حسب متر به توان 2 به دست میآید:
جمعیت مورد مطالعه:
در این تحقیق جمعیت مورد مطالعه، افراد جوان 20 ساله كه ساكن مناطق شمال و جنوب تهران بودند. این افراد در سال تحصیلی 84-83 مشغول به تحصیل بودهاند و تعداد كل جمیعت مورد مطالعه 1042 نفر بود كه از این تعداد 967 نفر وارد مطالعه شدند و 75 نفر نیز از مطالعه خارج گردیدند. نمونهگیری نیز در این مطالعه تصادفی بوده است.
متغیرهای مؤثر در مطالعه
1- سن: در این مطالعه افراد 20 ساله شركت داشتند و متغیر سن از روی اطلاعات ثبت شده در مدارك فرد تأئید می شد.
2- جنس: در این بررس مطالعه بر روی جوانان مذكر 20 ساله صورت گرفت و متغیر جنس به صورت یك حالتی كیفی مورد استفاده قرار گرفته است.
3- قد: متغیر قد نیز به عنوان یكی متغیر كمی و با واحد سانتی متر اندازه گیری شد.
4- وزن: وزن بر حسب كیلوگرم ثبت و اندازه گیری شده و جهت جلوگیری از حالات مخدوش كننده، برای اندازه گیری وزن از یك وسیله استفاده شد.
5- محل: افراد شركت كننده در این مطالعه از 2 منطقه شهری تهران (شمال و جنوب) انتخاب شدند و كدگذاری انجام شد.
الف: location 1 : شمال ب: location 2 : جنوب
روش آماری:
پس از انتخاب متغیرها بر اساس اهداف بررسی، برای اینكه اطلاعات موجود توسط رایانه قابل پردازش باشند، داده ها كدگذاری شد و جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد و نتایج به صورت جداول و نمودارهای مختلف استخراج گردید.
نتایج آماری:
ماكزیمم اندكس BMI و متغیرهای وزن و قد در مناطق شهری شمال و جنوب به ترتیب، kg/m2 55/32 - kg 120- m92/1 و kg/m2 16/34 - kg 96- m92/1 بوده و همچنین مینیمم اندكس BMI و متغیرهای وزن و قد در این مناطق به ترتیب kg/m2 43/15- kg42- m52/1- kg/m2 43/15 - kg 47- 56/1 میباشد. (جداول 1 و 2).
همچنین میانگین BMI - وزن و قد در مناطق شمال و جنوب به ترتیب kg/m280/22- kg29/66- m73/1 و kg/m2 06/22 - kg93/65- m 73/1 بدست آمد. (جدول 3).
در مطالعه انجام دشه، میانگین به دست آمده برای BMI - وزن و قد در كل جمعیت به ترتیب kg/m211/22- kg13/65 و m73/1 بوده و همچنین انحراف معیار بدست آمده برای BMI- وزن و قد به ترتیب 38/3- 25/11 و 08/0 بود. (جدول 8).
دامنة تغییرات BMI - وزن و قد در كل جمعیت به ترتیب 73/18 - 78 و 43/0 حاصل شد. (جدول 8).
میانگین وزن در مناطق شهری شمال، جنوب و كل جمعیت مورد مطالعه به ترتیب 29/66- 93/65 و 13/65 بود كه در نمودار «1» آورده شده است.
میانگین BMI در مطالعه انجام شده برای مناطق شمال، جنوب و كل جمعیت مورد مطالعه به ترتیب 8/22 - 06/22 و 11/22 بوده است. (نمودار 2)
قیمت فایل فقط 6,500 تومان
برچسب ها : پروژه آماری در زمینه شاخص PMI بر روی 950 نفر از جوانان تهران , تحقیق آماری در زمینه شاخص PMI بر روی 950 نفر از جوانان تهران , مقاله آماری در زمینه شاخص PMI بر روی 950 نفر از جوانان تهران , طرح آماری در زمینه شاخص PMI بر روی 950 نفر از جوانان تهران , گزارش آماری در زمینه شاخص PMI بر روی 950 نفر از جوانان تهران , آمار , زمینه شاخص , PMI , جوانان