پروژه کارآفرینی پرورش شترمرغ در 66 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
پروژه کارآفرینی پرورش شترمرغ در 66 صفحه ورد قابل ویرایش
شرح فرایند و اطلاعات فنی مورد نیاز
تاریخچه :
مصریان باستان در 2000سال قبل شتر مرغ را برای کشیدن ارابه تربیت می کردند. آرسینو ملکه مصری بر شتر مرغ زین شده ای سوارمی شده است. گروههای شترمرغ گاهی اوقات در روم برای کشیدن ارابه ها در مسابقات مورد استفاده قرار می گرفتند. ژنرالهای رومی کلاه خودهای رزمی خود را با پرهای شترمرغ، به عنوان نشانه ای از رهبری (فرماندهی) می آراستند. همسران آنها خود را با پرهای شترمرغ به عنوان سلطنتی می آراستند و در کارهای روزمره سوار برشتر مرغ می شدند. پوسته تخم شتر مرغ در غارهای چین کشف شد که متعلق به 2500سال قبل است که توسط انسانها مورد استفاده واقع می شدند. شواهدی بدست آمده که پیشنهاد می کند که بوشمن های اولیه در افریقای جنوبی این پرندگان بزرگ را برای گوشت شکار می کردند. از پوسته های شتر مرغ به عنوان ظروف آب استفاده می کردند از آنها تخت های تزئینی می ساختند. نقاشی های قدیمی شتر مرغ، در معابد مصری کشف شدند بیانگر آن است که آنها تا حدی بوسیله مصریان اهلی شده بودند. شتر مرغ نشانه تِمی ، الهه مصری صداقت و عدالت بوده است. فراعنه و خانواده هایشان جزء طبقات برتری بودند که می توانستند دارای بادبزنهای ساخته شده از پر شتر مرغ باشند. روغن شتر مرغ توسط مصریان و رومیان باستان به عنوان ماده آرایشی و برای ماده ای جهت درمان درد و روماتیسم استفاده می شد. در دهه 1700 ماری آنتوانت پرهای شتر مرغ را به عنوان یک مد دلخواه زنان مجدداً معرفی نمود. آنچه اتفاق افتاد انفجاری در صنعت پر شتر مرغ بود که در طول قرن نوزدهم و نیز در قرن بیستم ادامه یافت. در دوره معاصر شتر مرغ، پس ازآنکه به واسطه شکار برای برداشت پرهای باشکوهش منقرض شده بودند، در اکثر مناطق قلمرو طبیعی است در وضعیت حفاظت شده جنوبی قرارداد. مزارع شترمرغ در حال حاضر به طور گسترده در سراسر دنیا راه اندازی می شوند. تولید پر، گوشت، روغن و تخم برای بازار جهانی آن می کنند.
آشنایی با صنعت پرورش شترمرغ
شترمرغ(struthio camelus ) بزرگترین پرنده زنده است كه متعلق به خانواده ratite ها به معنای سینه پهنان می باشد. اعضای این خانواده بوسیله عدم قدرت پرواز،توانایی دویدن و فقدان جناق در استخوان سینه شان شناخته می شوند. این پرندگان بسیار مقاوم بوده و به آسانی می توانند با شرایط گوناگون اقلیمی سازگار شوند. آنها می توانند در چراگاه های فقیری كه گاو و گوسفند قادر به رشد و زندگی نیستند،زنده بمانند.
تاریخچه پرورش شترمرغ
در حدود سال های 1860 تقاضای زیادی برای پر شترمرغ،منجر به اهلی كردن آن در آفریقای جنوبی شد . پس از اختراع دستگاه جوجه كشی مصنوعی ، در سال 1870 این حرفه تبدیل به حرفه ای بسیار سودآور گردید اما از سال 1914 به بعد،تقاضا برای پر كاهش یافت و در اواخر دهه 80،توجه به گوشت و پوست این پرنده باعث رونق مجدد این صنعت شد و تا به امروز این روند ادامه دارد.
انواع شترمرغ
شترمرغ آفریقای جنوبی (struthio camelus australis )-گردن آبی
شتر مرغ آفریقای شمالی (struthio camelus camelus )-گردن قرمز
شترمرغ آفریقای شرقی (struthio camelus massaicus )-گردن قرمز
شترمرغ سومالی (struthio camelus molibdophanes )-گردن آبی
شترمرغ آفریقایی اهلی شده (struthio camelus domesticus )-گردن سیاه
مورد اخیر نوع اهلی شده ای می باشد كه از قرن گذشته در آفریقای جنوبی تولید شده است كه نتیجه تلاقی بین زیرگونه های مختلف با انتخاب بهترین پر،بالاترین باروری و مقاوم ترین در حمل و نقل می باشد.مزایای هر یك از این گونه ها بدین شرح است:
گردن آبی:جوجه ها مقاوم تر با درصد قدرت زنده مانی بیشتر اما تولید تخم كمتر
گردن قرمز:قد بلندتر،تولید گوشت بیشتر،بلوغ دیرتر و تولید تخم كمتر
گردن سیاه(شترمرغ اهلی):مطیع تر،تولید تخم بالا اما جوجه ها ضعیف تر،جثه كوچكتر و تولید گوشت كمتر
محصولات شترمرغ
گوشت،پوست،پر و روغن
گوشت
گوشت شترمرغ،گوشت قرمز است . طعم، بافت و رنگ گوشت شترمرغ شبیه به گوشت گاو بوده اما میزان چربی،كالری و كلسترول آن كمتر است. به علاوه گوشت شترمرغ میزان بالایی از عناصر كم نیاز مانند روی و منیزیم را نیز داراست. این گوشت نیاز بدن به ویتامین PP(نیاسین) را تامین كرده و نسبت به سایر گوشت ها مقادیر بیشتری ویتامین های A ، C ، B1 و B2 دارد. همچنین میزان گوشت بدست آمده از هر شترمرغ نیز بسیار قابل توجه است. یك شترمرغ 12 ماهه با وزن زنده 100 كیلوگرم، لاشه ای با وزن 60 كیلوگرم تولید خواهد كرد. از این 60 كیلوگرم،21 كیلوگرم گوشت درجه یك (استیك و فیله) و 14 كیلو گرم گوشت درجه دو(گوشت لخم) و مابقی استخوان و چربی خواهد بود.این مقادیر بسته به سن،جنس و روشهای مدیریتی تغییر می كند.
سایر محصولات شترمرغ
روغن پوست شترمرغ در محصولات دارویی و آرایشی بكار می رود. این روغن غنی از اسیدهای چرب ضروری ?6و ?9 بوده كه مرطوب كننده و حالت دهنده پوست می باشد.
از تخم های غیر بارور به صورت تزیین شده به عنوان زیر سیگاری،لامپ و یا تزیینات دكوری استفاده می شود.
تحقیقات نشان داده است كه در آینده می توان از تاندون ها و قرنیه چشم شترمرغ برای پیوند زدن به انسان استفاده كرد.
مشخصات ظاهری شترمرغ
شترمرغ بزرگترین پرنده زنده است.متوسط ارتفاع آنها 5/2-1/ 2 متر و وزن آنها 160-100 كیلوگرم می باشد. بدن تخم مرغ شكل آنها از پرهای نرم پوشیده شده است. جوجه ها،چه نر و چه ماده،پرهای قهوه ای دارند. به تدریج نر ها كه بالغ می شوند،پرهای بدنشان سیاه و پرهای بالشان ،سفید می شود. پرهای بدن ماده ها،خاكستری-قهوه ای و نوك پرهای بال آنها،قهوه ای یا سیاه می شود. شترمرغ ها گردنی بلند و بسیار انعطاف پذیر دارند كه بوسیله آن قادرند روی زمین بچرند و در عین حال از برگ درختان تغذیه كنند. شترمرغ علاوه بر دید و شنوایی بسیار دقیق،می تواند در هنگام خطر با سرعتی بیش از 40 مایل در ساعت(64 كیلومتر در ساعت) بدود. این پرنده 70-60 سال عمر می كند.
تولیدمثل
یك شترمرغ خوب پس از 2 سال شروع به تخمگذاری می كند.اگرچه بسیاری از ماده ها این كار را از حدود 20-18 ماهگی آغاز می كنند و عمر تولیدی 35-30 ساله دارند. تولید تخم پارامتر متغیری است. یك شترمرغ می تواند 100-40 تخم در سال بگذارد.(به طور متوسط 60 تخم در سال)
تخمگذاری در اوایل بهار آغاز شده و تا پاییز ادامه دارد.
نكاتی در مورد تخم شترمرغ و جوجه كشی
تخم شترمرغ 1600 گرم وزن داشته و معادل 2 دوجین تخم مرغ است.
طول مدت جوجه كشی تخم 42 روز است.
ماده ها در طول روز و نرها شبها روی تخم می خوابند.
جوجه كشی به دو روش طبیعی و مصنوعی صورت می گیرد.
در جوجه كشی طبیعی،شترمرغ تخم هایش را در یك گودال كم عمق گذاشته و روی 15-12 تخم می نشیند.
در جوجه كشی مصنوعی،تخم ها باید روزی دوبار جمع آوری شده و در 70-60 درجه فارنهایت خنك شوند و در عرض 4-2 روز در دستگاه جوجه كشی قرار گیرند.
پرورش شترمرغ
3 روش برای پرورش شترمرغ متداول است:
- روش باز
- روش بسته
- روش نیمه باز
روش باز
در این روش به زمینی با وسعت حداقل 40 هكتار نیاز است كه به این صورت شترمرغ ها تا حد امكان نزدیك به زیستگاه اصلی خود با حداقل دخالت بشر نگهداری شده و پرورش می یابند.مزیت اصلی این روش،كاهش قابل توجه هزینه نگهداری شترمرغ های بالغ به تعداد زیاد است.همچنین اگر به پرنده اجازه تفریخ تخم هایش داده شود،هزینه ای برای جوجه كشی صرف نمی شود.
روش بسته
در این روش به زمینی بین 1تا 100 هكتار نیاز است.همچنین می توان كنترل كاملی بر میزان تولید از طریق ثبت دقیق آمار تعداد تخم ها و جوجه داشت. از معایب این روش به هزینه بالای تهیه خوراك و حصاركشی می توان اشاره كرد.
طرح حاضر بر اساس این روش و در وسعت 100 هکتار تنظیم شده است.
روش نیمه باز
.میزان زمین مورد نیاز برای این روش محدوده ای متغیر از 60-1 هكتار متناسب با تعداد گله می باشد.پرندگان در چراگاه های نسبتا كوچك نگهداری می شوند. آنها مجاز به گردش آزادانه در محدوده ای معین می باشند و لذا بخشی از احتیاجات تغذیه ای شان از مرتع تامین می شود. خوراك تكمیلی نیز جهت اطمینان از تامین تمام احتیاجات تغذیه ای شترمرغ مورد نیاز است.
استفاده از این روش چند مزیت دارد كه عبارتند از:
آسانی نسبی شناسایی شترمرغ های مولد بهتر و جمع آوری و حمل و نقل تخم ها ( برای جوجه كشی)
صرفه جویی در هزینه های خوراك و حصار كشی
آزادی شترمرغ ها در انتخاب جفت كه نتیجه آن افزایش سازگاری بین آنهاست.
روغن شترمرغ
در 3000 سال قبل در فرهنگهای مصری، رومی و افریقایی از روغن شتر مرغ به عنوان یك ماده آرایشی و نیز برای درمان درد و روماتیسم استفاده می شد. مستندات تاریخی راجع به روغن شتر مرغ به زمانهای خیلی قدیم یعنی قرن اول پس از میلاد بر می گردند و به استفاده گسترده از روغن برای درمان زخم، سوختگیها، ناراحتی های پوستی، اگزما، خشكی پوست و مو و بسیاری موارد دیگر اشاره می كند و این رویه برای صدها سال ادامه یافت. پلینی فیلسوف رومی قرن اول پس از میلاد مطالب مبسوطی درباره فواید استفاده از روغن شتر مرغ نوشت. امروزه ما می دانیم كه روغن شترمرغ حاوی اسیدهای چرب ضروری اُمگا 6 و اُمگا 9 است. اسیدهای چرب ضروری به حفظ سلامت غشاء های سلول كمك كرده، استفاده از مواد مغذی را بهبود می بخشد و متابولیسم سلولی را موجب شده و كنترل می كنند. آنها مواد خامی را كه به كنترل فشار خون، لخته شدن آن، آماس، درجه حرارت بدن و سایر اعمال بدن كمك می كنند فراهم می نمایند. اُمگا 6 و اُمگا 9 هر دو مرطوب كننده و حالت دهنده پوست هستند.
روغن شتر مرغ وروغن امو از لحاظ خواص خیلی به هم شباهت دارند و نتایج مشابهی می دهند. روغن شتر مرغ برای تولید محصولات حفاظت كننده پوست، مو و لوسیون های برطرف كننده درد ایده آل است.
پیشنهاد ضوابط بهداشتی كشتارگاه شترمرغ
- در كشتار گاه باید دو بخش تمیز و آلوده از هم مجزا باشند و بایستی به گونه ای مدیریت شود كه از هنگام ورودحیوان زنده به كشارگاه تا زمان خروج گوشت قابل مصرف برای انسان به شكل پیوسته باشد و نتوان این مسیر را معكوس ساخته ( مسیر یكطرفه ) و هرگز بین گوشت و حیوان زنده و یا گوشت وضایعات تداخلی پیش نیاید .
كشتار گاه باید حداقل شامل :
الف ) مكانی به حدكافی وسیع جهت پذیرش حیوانات و بازدید قبل از كشتار باشد كه به سادگی تمیز شده وقابل ضدعفونی شده باشد
ب ).یك مكان كشتار به ابعادی كه اعمال ذبح ، خونگیری و پركنی هركدام در محلی خاص قابل انجام باشد .
ارتباط بین مكان كشتار و محل ورود دام ( بند الف ) بایستی توسط یك درب كه بطور خود كار بسته میشود برقرار گردد. دریچه بین این دو محل باید به قدری كوچك باشدكه فقط اجازه عبور به شترمرغ را بدهد . درحالتی كه هدف پركنی با تكنیك خشك است اینكار باید در یكمكان خاص انجام شود.
ج) مكان خالی محتویات درون شكم (evisceration) باید به ابعادی باشد كه این اعمال را بتوان در محلی كاملا دور از پستهای كاری دیگر انجام داد یا انیكه توسط جداره ای از سایر بخشها جدا شود بشكلی كه ار آلودگی گوشت جلوگیری گردد .هرگونه ارتباط بین این مكان و محل كشتار باید از طریق دربی با قابلیت بسته شدن خودكار صورت گیرد.
د) مكان صدور یا بسته بند
ه ) اطاقهای سردخانه به حد كافی وسیع جهت ذخیره سازی گوشتهای قابل مصرف و غیرقابل مصرف برای انسان با در بهای قابل قفل شدن
و) یك مكان برای جمع آوری پرها وسایر محصولات
ز) مكانی برای تمیز و ضدعفونی كردن صندوقها وگاریها
ح ) مكانی برا ی نگهداری مواد شوینده و ضد عفونی كننده ها و غیره
ط ) مكانی برای نگهداری چرم
ی ) مكانی جهت دفتر دامپزشكی كه قابل بسته شدن با كلید باشد .
مكانهای تهیه ، بسته بندی و ذخیره گوشت و نیز مناطق و دالانهای حمل گوشت تازه بایستی دارای شرایط زیر باشند :
الف : كف آن غیر قابل نفوذ ، تمیز كردن آن ساده و غیر قبل پوسیدن باشد و آب به سادگی در آن قابل جریان باشد . این آب باید به شكلی تخلیه گردد كه ایجاد بو نكرده و شرایط تخلیه این آب بهداشتی باشد .
ب : دیوارها باید صاف ، مقاوم ، غیر قابل نفود وقابل شستشو بوده ، به رنگ روشن و تا ارتفاع حداقل دو متر و یادست كم هم ارتفاع دخیره گوشت در سردخانه باشند . خط اتصال دیوار و كف باید گرد باشد .
ج : كلیه درها و پنجره ها باید ازجنس مواد تغییر ناپذیر بوده و اگر چوبی اند باید دارای پوشش صاف و نفوذ ناپذیر باشند .
د : مواد نفوذ ناپذیرو بی بو
ه : دارای تهویه كافی برای خروج بخار آب باشند
و : روشنایی كافی داشته و رنگ ها را تغییر ندهند
ز : سقف باید به سادگی قابل تمیز كردن باشد
- برای ضد عفونی كردن دستها و ظرفها با آب گرم باید به تعداد كافی دستشویی و ظرفشویی وجود داشته ونیز بایستی نزدیك پستهای كاری باشند. شیرها نباید بوسیله دست یا بازو باز شوند.
برای تمیز كردن دست آنها باید دارای آب جریان دار گرم و سرد ویا مخلوط با مواد ضدعفونی كننده باشند وجهت خشك كردن دستها باید دستگاههایی كه با هوای گرم كار میكنند وجود داشته باشند.
ظرفشویی ها باید دارای آب گرم با دمای حداقل 82 درجه سانتیگراد باشند.
- مكانهای كشتارگاه باید دارای وضعیتی باشند كه مانع دخول حشرات یا جوندگان یا حیوانات موذی شوند.
تمیز كردن تجهیزات و وسایل كار بایدآسان بوده و نسبت به مواد شیمیایی مقاوم باشند .
الف : این تجهیزات و وسایل نباید تاثیر شیمیایی برگوشت بگذارند .سطوح قابل تماس با گوشت باید صاف بوده و استفاده از چوب ممنوع است به جز در مكانهایی كه فقط گوشت تازه بسته بندی شده بهداشتی وجود دارد .
ب : ظروف و تجهیزاتی كه با گوشت در تماسند و ظروف استفاده شده برای گوشت باید نسبت به فرسایش مقاوم بوده و بهداشتی باشند.گوشت یا ظروف محتوی آن نباید با كف یا دیوار تماس مستقیم پیدا كنند .ٍ
ج: كارهای تخلیه و بارگیری باید در مكانهای ورودی انجام گیرند و وسایل بكار رفته مطابق با ضوابط بهداشتی باشندو بتوانند بخوبی از گوشت محافظت كنند .
د : گوشتهایی كه به مصرف انسان نمی رسد باید در مكانهای زیر قرار داده شود :
در مكانیكه با كلید فقل شود
این گوشتها توسط كانالهایی تخلیه میشوند كه باید طوری ساخته شده باشند كه اجازه تماس این گوشتها را باگوشتهای قابل مصرف برای انسان نداده و نیز موجب آلوده شدن گوشتهای دیگر نشوند.
ه : مواد بسته بندی بایدبه طریق بهداشتی در جای خاص نگهداری شوند .
تجهیزات سرد كننده باید به گونه ای باشند كه بتوانند حرارت داخل گوشت را در دمای پیش بینی شده دراین مقررات نگهدارند . این تجهیزات باید دارای یك سیستم تخلیه آب باشند بطوریكه تخلیه آب باعث آلودگی گوشت نشود.
كشتار گاه باید دارای آب پاكیزه ، تحت فشار و به میزان كافی باشد و دارای تجهیزاتی باشد كه بتواند آب تمیز گرم به مقدار كافی تهیه كند.
مجرای آب كثیف باید از مجاری آب تمیز كاملا قابل تشخیص باشند.
استفاده از آب تمیز برای تمام مصارف اجباری است.گاهی بطور استثناء استفاده از آب غیر تمیز برای تولید بخار ، مبارزه بر علیه حوادث ، سرد كردن تجهیزات سرمایی و تخلیه پرها دركشتارگاه مجاز شده است مشروط بر آنكه مجاری این آبها نتوانند به جای آب تمیز مورداستفاده قرار گیرند و هیچگونه خطر الودگی گوشت ایجاد نكنند .
- این مكانها باید طوری باشند كه اعمال نظارت بهداشتی بتواند در هر لحظه بطور موثر انجام پذیرد.
كارمندان و كارگران باید دارای كمدهایی با دیوارها و كف صاف ، نفوذ ناپذیر قابل شستشو ،دستشویی دوش و توالت تمیز دارای سیفون باشند بطوریكه گوشت را آلوده نكند ، خط اتصال دیوار و كف باید گرد باشد .
در توالتها روی مكانهای كاری باز نشود ، دستشویی ها باید دارای آب جریان دار گرم و سرد یا مخلوط شده با مواد ضد عفونی كننده دستها باشند . همچنین دوشهای بهداشتی خشك كردن دست موجود باشد . بیشتر دستشویی ها قابل باز و بسته شدن با دست یا بازو نباشند. این دستشویی ها باید به تعداد كافی نزدیك توالتها باشند.
دستشویی و توالت كارگرانی كه با حیوانات زنده كار میكنند باید مجزا از بقیه دستشویی ها باشد .
- كشتارگاه باید دارای مكانهای زیر باشد :
تمیز كردن وسایل حمل و نقل و صندوقهای حامل شتر مرغ
تمیز كردن وسایل حمل گوشت
گاهی وجود این مكانها د ر كشتارگاه اجباری نیست مشروط بر اینكه این اعمال تمیز كردن درجای دیگری تحت نظارت سرویسهای دامپزشكی انجام گیرد
آنژینهای كلی باسیلی
برای جوجه هایی كه در گرمخانه از تخم خارج میشوند آنژینهای كلی باسیلی یكی از بیماریها ی معمول در طول هفته های اول زندگی میباشد یك قدم اساسی جهت ایجاد ایمنی غیر فعال علیه باكتریهای كلی فرمی و ایجاد گله ایمن استفاده منظم از مدفوع جوجه ها در تغذیه شتر مرغها ی تخمگذار در طول مدت تخمگذاری می باشد . تنها از این طریق است كه پادتنهای مادری ایجاد شده در خون شترمرغها از طریق زرده به جوجه ها منتقل میشود. استفاده از واكسن جهت پیشگیری از وقوع این بیماری موفقیت آمیز نمی باشد.
مسمومیت خونی
این بیماری غالبا درجوجه ها و اغلب در اثر آنتریتهای كلی باسیلی كه در بالا شرح داده شده . ایجاد میشود . رعایت اكید بهداشت و ارتقاء سطح ایمنی گله معیارهای اساسی در پیشگیری ازوقوع این بیماری می باشند
افزودن آنتی بیوتیكها به غذا یا آب آشامیدنی درموارد اضطراری و بمدت كوتاه بعنوان یك پیشگیری مطرح میباشد. همچنین استفاده از باكتریهای لاكتو باسیلوس كه از تكثیرشدید كلی باسیلها در روده جلوگیری میكنند موفقیت آمیز بوده است.
انتریت نكروتیك ( عفونتهای كلستریدیایی)
كلستریدیاها تقریبا درتمامی خاكها و گیاهان علوفه ای در غلظتهای پائین وجود دارند . این بیماری شتر مرغها رادر هر سنی مبتلا نموده باعث مرگ ومیر بالایی میشود خطر عفونت درآغاز بهار و در طول پائیز بسیار زیاد بوده و بنظر می رسد كه در اثر افزایش خوردن لجن و ذرات خاك ایجاد میشود . بنظر میرسد كه شترمرغهای جوان كه درچراگاههای یونجه خالص نگهداری میشوند حساسیت بیشتری دارند . به منظور حل این مشكل معاینه دقیق تك تك شتر مرغها و تغییر دادن چرای آنها ضروری است . همچنین بایستی داروی مناسب از طریق آب اشامیدنی تجویز شود.
گاستریت مگا باكتریال
اولین گزارشات بر روی این سندرم مربوط به افریقای جنوبی در سال 1992 میباشد . این باكتری عمدتا جوجه ها را در سن 10 روز تا 6 هفته مبتلا می نماید. این باكتری در دیواره معده شترمرغهای مرده یافت شد كه بنظر میرسد موجب تضعیف و ناتوانی عضلات معده میشود . هیچ درمان موثری وجود ندارد .
عفونت كمپیلو باكتریایی
اخیرامشخص شده است كه كمپیلوباكتر ژوژنی ممكن است موجب ایجاد عفونتهای نیمه حاد تامزمن در جوجه شتر مرغها در سن 10 روز تا 4 ماه شده و درعرض 5 روز باعث ایجاد تلفات شدید در گله شود. در شتر مرغهای مسن تر این مرگ ومیر كمتر میباشد . باكتری از طریق غذا و آب آشامیدنی منتقل شده . همچنین ممكن است در اثردستكاری غیر بهداشتی تخم ها ، جنین را الوده كند. جوجه های مبتلا بایستی از بقیه گله جدا شده و در قرنطینه مورد درمان آنتی بیوتیكی مناسب قرار گیرند .
عناوین
در حالیكه تفریبا تمامی پرندگان به دلیل درجه حرارت بالای بدنشان یك ایمنی طبیعی در برابر باسلیوس آنتراسیس دارند، شتر مرغها نسبت به این بیماری حساس میباشند . این باكتری وهاگهای آن بسیار مقاوم بوده و ممكن است سالها در خاكها ی الوده باقی بمانند. معمولا عفونت از طریق گوارشی و عمدتا از طریق پودر استخوان حیوانات آلوده كه در تغذیه شتر مرغها مورد استفاده قرار گرفته رخ میدهد جهت پیشگیری از وقوع بیماری استفاده از واكسن شاربن موثر وموفقیت آمیز می باشد .
سل
تا سالهای 1960 بیماری سل یكی از علل عمده مرگ ومیر شتر مرغ در باغ وحشها بود. در صنعت پرورش شترمرغ موارد بروز سل بصورت تك تك و بخصوص در پرندگان مسن تر دیده میشود باسیل سل درخاك ، كود و بستر سالها باقی می ماند . از آنجا ئیكه هنوز درمان قاطعی برای این بیماری در شترمرغ وجودندارد . لذا از این عفونت تهدید مزمنی برای شترمرغها محسوب میشود. استرس ، سوءتغذیه و دیگر عوامل منفی خطر عفونت را افزایش میدهند . شتر مرغها بایستی تنها از گله هایی كه دارای گواهی عاری بودن از بیماری را دارند ، تهیه شوند و پرندگان ییمار جدا شده و فورا معدوم گردند.
عفونت چشم ها
گرد و غبار بعضی غذاها یا بستر ممكن است چشم جوجه شترمرغها راتحریك نموده منجر به بروز كونژونكتیویت مكانیكی شود .این آزردگی ممكن است توسط باكتریهای بیماری زا تشدید شده موجب بروزكراتیت یا حتی آبسه های روی قرنیه چشم شوند.
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
برچسب ها : پروژه کارافرینی پرورش شترمرغ , طرح توجیهی پرورش شترمرغ , کارآفرینی پرورش شترمرغ , دانلود پروژه پرورش شترمرغ , دانلود کارآفرینی پرورش شترمرغ , طرح توجیه فنی پرورش شترمرغ , توجیه اقتصادی پرورش شترمرغ , پرورش شترمرغ , پرورش , شتر , مرغ